Samsun'daki 'Otel Çalışanlarına Saldırı' Davasında Karar

İlkadım ilçesindeki otel çalışanlarına yönelik saldırıda 1 kişiyi öldürdüğü, 2 kişiyi de yaraladığı iddia edilen sanık, ömür boyu ve 34 yıl 1 ay hapse mahkum edildi.

Geçen yıl nisan ayında bir otelde meydana gelen olayda, tabancayla ateş ederek Kenan Öre'yi öldürdüğü, Erol Tezcan ve Fatih Çalışkan'ı da yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Hurşit Şahin ile Şahin'e yardım ettiği öne sürülen Muzaffer Yılmaz'ın tutuklu olarak, olayla ilgileri bulunduğu iddiasıyla da Ümit Z, Soner T, İsmail Uğur, Basri Işıtan ve Hasan Kıllı'nın yargılanmalarına Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
Duruşmaya tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklardan Ümit Z. ve Soner T, ölenin yakınları, olayda yaralanan Erol Tezcan ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz verilen Hurşit Şahin, söyleyeceği bir şey olmadığını belirterek, mahkeme başkanına yönelik, "Bundan önce de adam öldürdüm ancak hiç kimseyi tasarlayarak öldürmedim. Hiçbir zavallıyı da öldürmedim. Benim adaletim bana aittir. Hakim olarak senin adaletin de sana aittir. Bana ağırlaştırılmış müebbet vermeni istiyorum" ifadelerini kullandı.
Diğer tutuklu sanık Muzaffer Yılmaz da suçsuz olduğunu öne sürerek, beraatını talep etti. Tutuksuz sanıklar Ümit Z. ve Soner T. de beraatlarını istedi.
Savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanıklardan Hurşit Şahin'i "adam öldürme" suçundan ömür boyu, "adam öldürmeye teşebbüs, hakaret ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 34 yıl 1 ay hapse mahkum etti. Heyet, diğer tutuklu sanık Muzaffer Yılmaz'ın ise "adam öldürme ve adam öldürmeye teşebbüs" suçlarına yardım ettiği gerekçesiyle 20 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.
Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan İsmail Uğur, Basri Işıtan ve Hasan Kıllı'ya "suçluyu kayırma" suçlarından 5'er ay hapis cezası vererek Uğur ve Işıtan'ın cezalarının hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına, Ümit Z. ve Soner T'nin ise beraatlarına karar verdi.
Kaynak: AA