Koyun ve Keçilerde Suni Tohumlama Eğitimi

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekim ve ziraat mühendisleri, İsveç ve İspanya’da verilen koyun ve keçilerde suni tohumlama eğitimlerini tamamladılar.

Koyun ve Keçilerde Suni Tohumlama Eğitimi

Ulusal Ajans Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci kapsamında Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafında ‘Koyun Keçi Yetiştiriciliğinde Laparoskopik Yöntemle Suni Tohumlama’ projesi kapsamında yurtdışında alınan eğitimler tamamlandı. Proje kapsamında İsveç ve İspanya’daki veteriner ve ziraat fakülteleri, Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı’nın taşra teşkilatında, yetiştirici birliklerinin suni tohumlama test istasyonlarında ve özel hayvan hastanelerinde eğitim ve incelemeler yapıldı. Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Osman Akar, “Kurum olarak gerek idari gerekse teknik personellerimizi yurt içi ve yurtdışında her türlü eğitimlere katılmalarına destek veriyoruz. Alınan eğitimlerle Muş’ta tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı sunarak daha modern ve çağdaş tarım ve hayvancılığın gereklerini Muşlu çiftçi ve üreticilerimizle buluşturmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Akar, alınan eğitimler sonrasında raporların hazırlandığını ve bu raporların tamamlanarak sonuç haline getirildiğini kaydetti.

Kaynak: İHA