Akşehir'de Jeotermal Su İçin Tören Yapıldı

Akşehir ilçesine bağlı Gözpınarı köyü yakınlarında MTA tarafından çalışmalara başlanan jeotermal sondajıyla ilgili program düzenlendi.

MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer, Konya bölgesinin en sıcak jeotermal kaynağını bilindiğini söyledi.

Sondaj çalışmalarının Ocak 2014'te tamamlandığını ifade eden Üzer, "Bu kuyudan elde edilen jeotermal akışkan ile 4 bin yatak kapasiteli tesislerin ihtiyacı karşılanabilecek. Isıtmada değerlendirilmek istendiğinde 17 bin metrekare sera ısıtılabilecek. Jeotermal alanda ilave kuyular açılarak sahanın kapasitesi arttırılabileceği bilgisi de Genel Müdürlük tarafından bildirilmiştir" dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de jeotermal sıcak suyun bulunmasının çok önemli bir hizmet olduğunu belirterek "Bu suyun analizi ve araştırması yapıldığında, şehrimize ülkemize ne gibi kaynaklar yaratacağını hepimiz inşallah göreceğiz. 2002'de sizlerin desteği ile iktidar olduk. Alnımız açık. Bu şehrin bütün devlet yatırımlarını yeniledik. Hapishanesi, hastanesi, okulları, hükümet konağı, iki yüksekokul, duble yolları gibi. Allah''a bin şükür, Cumhuriyet tarihinin bu bölgeye yapılan yatırımının iki katını, üç katını biz 10-11 yılda getirdik" diye konuştu.

Konya Valisi Muammer Erol ise Akşehir'de bulunan suyun bölge için önemine dikkat çekerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, MTA'nın Akşehir civarında yaptığı çalışmalar sonucunda suyun Gözpınarı'nda bulunduğunu aktardı. MTA'nın 2002 yılına kadar Türkiye genelinde yapılan sondaj sayısı kadar 2002 yılından sonra Konya'da sondaj yaptığını dile getiren Baloğlu, artık termal sıcak su için Akşehir'e gelineceğini vurguladı.
Protokol tarafından Jeotermal su kuyusunun açılışı yapıldı. Programa, KOP İdaresi Başkanı Mehmet Babaoğlu, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, daire ve kurum müdürleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA