Millet Derneği'nden 'Türkiye ve Türklerin Vizyonu' Konulu Konferans

Millet Derneği Kayseri Şubesi tarafından, "Türkiye ve Türklerin Vizyonu" konulu konferans düzenlendi.

Derneğin, Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan araştırmacı yazar Oktay Fakıoğlu, Türk milleti hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Fakıoğlu, Türk milletinin İslamiyet'i kabul ettikten sonra dünyada hakkı ve iyiliği yaymayı bir görev ve misyon edindiğini belirtti.

Tarihte marka olmuş milletler olduğunu bunlardan birisinin de Türk olduğunu ifade eden Fakıoğlu, şöyle konuştu:
"Marka olanlar kolay kolay yıkılmaz ve yok olmazlar. Birçok millet ve devlet belli bir süre yaşamış ama daha sonra biyolojik olarak yaşamalarına rağmen millet olma özelliğini yitirmiş ve başka toplumların içinde eriyip gitmişlerdir. Türkler tarih boyu hiçbir zaman millet olma özelliğini kaybederek tarihten silinmemiş. Üstlendikleri misyon gereği hep lider millet, marka millet olma özelliğini korumuştur. Bundan sonra da koruyacaktır."
Fakıoğlu, Avrupa toplumlarının kültürel, ekonomik, siyasi, askeri temsilcisi ve lider ülkesinin Amerika olduğunu belirterek, İslam aleminin de liderinin Türkiye olduğunu, Türkiye'nin yıkılırsa İslam aleminin de çökeceğini iddia etti.
Dünyanın her yerinde Türklerin yaşadığını ifade eden Fakıoğlu, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
"Mevcut Türk devletlerinde bulunan yer üstü ve yer altı zenginliklerin haddi hesabı yok. Petrol, maden, doğalgaz, kömür ve tüm enerji kaynaklarının zenginliği yanında Avrupa ülkeleri ve ABD'nin ekonomik gücü çok küçük ve komik kalır. Buralardaki zenginlikler değil Türkleri tüm dünya insanlarını kıyamete kadar zengin ve müreffeh bir şekilde huzur ve mutluluk içinde yaşatacak kadar büyüktür. Türklerin ve Türkiye'nin tarihteki hakkı ve iyiliği emretme, kötülükten men etme misyonuna uygun projeler üretmesi, Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali'nin ortaya koyduğu devlet projesini hayata geçirmesi şarttır."
Kaynak: AA