İsparta ve İlçelerinde Köpeklerin Öldürüldüğü İddiası

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkilileri, son zamanlarda Isparta ve ilçelerinde belediye zabıta ekiplerinin sahipli veya sahipsiz köpekleri zehirli iğnelerle öldürdüğünü iddia etti.

HAYTAP Sakarya temsilcisi Berent Burcu Aydıner, yaptığı yazılı açıklamada, Isparta ve ilçelerinde sürekli olarak Hayvan Hakları Kanunu ve yaşam hakkı ihlalleri yaşandığını ileri sürdü.
Son olarak Keçiborlu ilçesinde belediye zabıta ekiplerinin zehirli iğnelerle sahipli veya sahipsiz köpekleri vurarak çöp kamyonuna doldurduğunu iddia eden Aydıner, çöplükten daha sütten kesilmemiş yavruların ölü görüntülerinin ellerine ulaştığını ifade etti.

Hayvanların seri olarak katledilmesine yetkililerin adeta seyirci kaldığını savunan Aydıner, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Sokak hayvanları bu zulmü ve insafsızca ölümü sahipsiz oldukları için mi hak etmektedir? 2004'te çıkmış yasaya rağmen hayvanların yaşam hakları Orman ve Su İşleri Müdürlüklerince neden korunamamaktadır? Bu kara leke Isparta ilinin canlılarının yaşadığı zulmü açık olarak ortaya koymaktadır. Kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezinin olmayışı, üremenin kontrol edilmeyişi sürekli popülasyon artışını getirmektedir. Beslenme ve yaşam alanları sürekli azalmakta olan hayvanlar bir de Isparta ve ilçe yetkililerince meçhule ve ölüme gönderilmektedir."
Aydıner, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Isparta Valiliğine gönderdiği dilekçede Isparta, Keçiborlu ve Şarkikaraağaç belediyeleri hakkında soruşturma başlatılmasını ve sorumluların tespit edilerek cezalandırılmasını istedi.
Kaynak: AA