Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Agiad’ın ‘gündem 06’ Toplantısına Katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye'nin siyasi istikrarına borçlu olanlar yalnızca bu ülkeyi idare eden siyasi partiler değil, muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve bütün farklı çevreler aslında bu ülkenin siyasi istikrarına borçludur.

Bu nedenle herkesin siyasi istikrarın sağlanmasına daha fazla katkı vermesi lazım” dedi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakanı Taner Yıldız, Ankara Genç İşadamları Derneğinin (ANGİAD), "Gündem 06" toplantıları kapsamında düzenlediği "Enerji ve Yatırım Fırsatları" konulu toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Yıldız, Türkiye'nin son 11 yılda, tüm sektörlerde olduğu gibi enerji sektöründe de önemli bir gelişme gösterdiğini belirtti.

Türkiye'de ilk enerji yatırımının 1902 yılında yapıldığını anımsatan Yıldız, “2002 yılına kadar aradan geçen 100 yıllık dönemde 31 bin 800 megavatlık kurulu güç gerçekleştirilirken, AK Parti hükümetleri döneminde 33 bin megavattan fazla kurulu güç Türkiye'ye eklendi. Ekonomiler globalleşirken, politikalar da ulusallaştı. Bu yatırım uluslararası sermaye ve özel sektör eliyle gerçekleşti” diye konuştu.

Bütün gelişmelerin ekonomik ve siyasi istikrar sayesinde gerçekleştiğini belirten Yıldız, "Türkiye'nin siyasi istikrarına borçlu olanlar yalnızca bu ülkeyi idare eden siyasi partiler değil, muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve bütün farklı çevreler aslında bu ülkenin siyasi istikrarına borçludur. Bu nedenle herkesin siyasi istikrarın sağlanmasına daha fazla katkı vermesi lazım" dedi
Ak Parti hükümetlerinin, yolsuzluklarla her konuda mücadele ettiğini ifade eden Yıldız, "Siyasi mühendislikler yolsuzlukları meşru hale getirmez, buna karşılık hiç bir yolsuzluk da siyaset mühendisliğini asla ve asla meşru hale getirmez. Biz bu istikrarı çok kolay yakalamadık" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin hala bir önceki yılın tasarruflarıyla büyüme yolunu seçtiğini belirten Yıldız, “Geçen yıl 21 dağıtım hizmeti özelleştirmesinden 13 milyar dolar gelir elde edildi. Biz bu 13 miyar doları toplumun her kesimiyle paylaşıyoruz. Bize 17 Aralık'tan sonrasını hazırlayanlarla da bize inananlarla da inanmayanlarla da tercihlerini bizden yana olmayanlarla da paylaşıyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmasında Ak Parti'nin 3 dönem kuralına da değinen Yıldız, hiçbir makamın kalıcı olmadığını, kendilerinden daha iyi yetişmiş kişilerin, görevleri devralarak daha iyisini yapacağı inancıyla bu kararı aldıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA