Saatçi Ali Efendi Konağı Bisiklet Severleri Ağırladı

İzmit Belediyesi'ne ait Saatçi Ali Efendi Konağı çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Saatçi Ali Efendi Konağı Bisiklet Severleri Ağırladı
Tarihi konak son olarak bisiklet turuna katılan bisiklet severleri ağırladı.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğindeki buluşmaya İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık, Kocaeli Büyükşehir Başkan Danışmanı Veysel Özkaraaslan ve bisiklet tutkunları katıldı.

Tarihi konaktaki buluşmada konuşan Başkan Doğan, ’’ 5 yıl önce bisiklet projesini açıkladığımızda bazı kesimler tarafından bu durum garipsenmişti. Biz ise yılmadık. Bisiklet yolları, bisiklet parkları, bisiklet eğitim pistti ve bisiklet turları ile İzmit’in bisiklet kenti olması için çaba harcadık. 5 yıl önce bisiklet kullananların sayısı oldukça az iken bu gün bu sayı anımsanmayacak kadar artmıştır. İzmitliler her geçen gün bisiklete ilgi duymaya devam ediyor. Bu sürecin zorlu ve uzun olacağını biliyorduk. Bu gün gelişmiş ülkelerde bile onlarca yıl sonunda insanlar bisikletle haşır neşir olmuştur “dedi.

Başkan Doğan hedeflerinin her eve bisiklet girmesini sağlamak olduğunu da ifade ederek,” Bisiklet turları şehrimizin çok değerli insanlarını farklı kesimlerini ve farklı görüşlerin insanlarını bir araya getirdi. Buna da bisiklet dostluğu diyoruz. Bisiklet dostluklara arkadaşlıklara vesilesi oluyor. İzmitimizi bisiklet şehri yapmaya kararlıyız. Önümüzdeki dönemde bisikletle ilgili hedeflerimizi büyütüyoruz. Hedefimiz her eve bir bisiklet. Şimdiye kadar 10 bine yakın öğrenciye bisiklet hediye ettik. Önümüzde hafta içinde de 5 bin öğrenciye daha bisiklet dağıtacağız. Şehrimizi bisiklet konusunda önemli bir yere getirdiğimizi düşünüyorum. Çünkü bisiklet çevrecidir, çevreyi kirletmeyen çevre dosttu olan ekonomik, sağlık yönünden avantajlı bir ulaşım aracıdır. Bu anlamada akıllı bisiklet projesinde de hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA