'İslam Anlayışımız ve Siyasal İslam' Konferansı

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanlığı tarafından, "İslam Anlayışımız ve Siyasal İslam" konulu konferans düzenlendi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Afyon Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, son 10 yılda birbirinden elim hadiseleri hep birlikte yaşadıklarını ifade etti.

Dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen ekonomileri arasında gösterilen Türkiye'de, kamu çalışanlarının reel enflasyon altında yapılan zamlarla sürekli yoksullaştırıldığını iddia eden Şenol, hak arama mücadelelerinin "şükürsüzlük" olarak gösterildiğini savundu.
MHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya ise böyle etkinlikler düzenledikleri için Türk Eğitim-Sen ve Kamu-Sen'in diğer şuberlerindeki üyelerine teşekkür etti.
Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Sosyal, Ekonomik ve Siyasal İlişkiler Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nadim Macit de Türkiye'nin geleceği, Türk milletinin var oluşu ve tarihe bir dipnot düşmek adına seçilen bu konunun, Türkiye'de neden önem arz ettiğinin, son yaşanan hadiselerden sonra farkında olunduğunu söyledi.

Türkiye'nin, siyasallaşmış İslam üzerinden üretilen perdeyi üzerinden kaldırmadığı müddetçe kendi meselelerini gereği gibi tartışamayacağını belirten Prof. Dr. Macit, şöyle konuştu:
"Gelenekte 'siyasal İslam' kavramı yoktur. Kur'an-ı Kerim'de ve sünnette böyle bir kavram yoktur. İslam devleti ifadesi, Kur'an devleti ifadesi de yine İslam kaynaklarında yoktur. Modern zamanlara ait olması neyi ifade ediyor, modern zamanlara ait olması bir izahtır. Bu nedenle 'siyasal İslam' modern tarihlerle ilgilidir."
Konferansa, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Azil Aslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Arif Yağcı ile sendika üyeleri katıldı.

Kaynak: AA