Geçitli Saldırganına 10 Kez Müebbet İstemi

Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince, Hakkari'nin Geçitli köyünde 2010 yılında yola döşenen mayının patlatılması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya katıldığı belirlenen terör örgütü PKK üyesi Sıracettin K. hakkında, 10 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 132 yıl hapis cezası istendi.

Hakkari'nin Durankaya beldesine bağlı Geçitli köyünde 16 Eylül 2010'da yola döşenen mayının minibüsün geçişi sırasında patlatılması sonucu aynı aileden 9 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı saldırıya katıldığı tespit edilen terör örgütü PKK üyesi Sıracettin K'yla ilgili Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı.
Van 6. Ağır ceza Mahkemesince kabul edilen 9 sayfalık iddianamede, hakkında yakalama kararı bulunan zanlının olay tutanakları, mağdur beyanları, Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığınca hazırlanan ekspertiz raporu gibi delillerden yola çıkılarak saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler arasında yer aldığı belirtildi.
Terörist Sıracettin K'nın, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten adam öldürmek, kasten adam öldürmeye teşebbüste bulunmak ve örgüt faaliyeti kapsamında patlayıcı madde bulundurmak" suçlarını işlediği kaydedilen iddianamede, şüphelinin, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan bir, patlamada hayatını kaybeden 9 kişi için de 9 olmak üzere 10 kez ağırlaştırılmış müebbet ve olayda yaralanan 4 kişi için 120, patlayıcı madde bulundurma suçundan da 12 yıl olmak üzere toplam 132 yıl hapis cezasıyla yargılanması talep edildi.
-Eylem PKK tarafından gerçekleştirildi
Patlamayı gerçekleştirenler arasında terörist Sıracettin K'nın bulunduğunun parmak izi inceleme raporu ile tespit edildiği ve bu raporla eylemin PKK tarafından gerçekleştirildiğinin resmen ortaya çıktığı belirtilen iddianamede, şu ifadeler yer aldı:
"Eylemi gerçekleştirenlerin ortaya çıkarılmasına kadar saldırı terör örgütü PKK tarafından sahiplenilmemiştir. Hatta olay yerine asker çantası bırakılarak eylemin terör örgütü tarafından gerçekleştirilmediği algısı oluşturularak, bölge halkı ile devletin kurumları karşı karşıya getirilmeye çalışılmıştır. Ancak söz konusu parmak izi raporunun ortaya çıkmasıyla terör örgütünün sözde silahlı kanadının başında bulunan 'Sofi Nurettin' tarafından yapılan açıklamada, söz konusu eylemin terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği kabul edilmiştir. Terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen bu eylemde Aydın Erol'un kullandığı aracın hedef olarak seçilmesinin de bilinçli olduğu, 05 Eylül 2010'da Aydın Erol ile babası Cahit Erol'un Geçitli Jandarma Karakolunu ziyaret ettikleri ve iftar yemeğine katıldıkları belirlenmiştir. Bu olayda, devlet kurumları ile yakın ilişki içerisinde bulunan vatandaşlar, örgüt tarafından hedef seçilerek diğer insanlara da mesaj verilmek istenmiştir. Şüphelinin belirtilen sevk maddelerince cezalandırılması talep ve mütalaa olunur."
16 Eylül 2010'da, Hakkari'nin Durankaya beldesine bağlı Geçitli köyünde yola döşenen mayının, Aydın Erol yönetimindeki minibüsün geçişi sırasında patlatılması sonucu aynı aileden 9 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA