Kartepe Derbent'te Trapez Kanal Çalışması Yapılıyor

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yağmur suyu taşkınlarını önlemek amacıyla eğimli arazilerde trapez kanal çalışması yapıyor.

Kartepe Derbent'te Trapez Kanal Çalışması Yapılıyor
Ekipler Arslanbey ve Suadiye ardından Derbent bölgesinde de trapez kanal çalışması ile görüntü kirliliğinin de önüne geçmeyi hedefliyor.
Kartepe Belediyesi ilçe genelinde alt yapı ve üst yapı konusunda devam eden çalışmalarını farklı bölgelerde sürdürüyor. Samanlı Dağı eteklerinde yer alan ve aşırı yağışlarda dağ eteklerinde bulunan yerleşim yerlerinde olası su taşkınlarının önüne geçmek için belediye ekipleri eğimli arazilerde trapez kanal çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Arslanbey ve Suadiye ardından Derbent bölgesinde devam eden trapez kanal çalışmalarıyla ekipler hem alt yapı ile ilgili soruna hem de mevcut görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi planlıyor.

Yapılan düzenleme ile ekipler eğimli arazilerde yol üstünden akan yüzey sularını toplayarak dereye akışını verecek trapez kanal çalışmaları Derbent ardından Maşukiye’de devam ettirecek. İlçe genelinde yürütülen trapez kanal çalışmaları ile yağmur sularının artık yol üstünden akmasının önüne geçilmesi de sağlanacak.
Kaynak: İHA