Karatay'da 16'ncı Emekli Konağı Karakulak Mahallesi'ne Yapıldı

Karatay'da oluşturduğu Emekli Konakları ile emeklilerin aktif hale gelmesini sağlayan Karatay Belediyesi, 16'ncı emekli konağı ve internet evini Karakulak Mahallesine kazandırıyor.

Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yapılan emekli konaklar ile yıllarca çalışarak iş yaşantısına son veren emeklilerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, yılların verdiği yorgunluk ve streslerini üzerlerinden atabilecekleri ve kendilerine ait bir mekana kavuştuğunu söyledi.

İlçe genelinde kazandırılan Emekli Konaklarının mevcut yapılara uygun modern şekilde hazırlandığını, bazı konakların Geleneksel Türk mimarisinin tipik bir örneğini sergilediğini ve tarihi dokuyla bir bütünlük oluşturduğunu dile getiren Hançerli, şunları kaydetti:
"Yapılan bu konaklarda emeklilerin rahat edebilmesi için her türlü imkanlar sunulurken, emekliler burada birbirleriyle sohbet edip çaylarını yudumlayarak gazete ve kütüphane köşesinden yararlanma imkanı buluyor. Karakulak Mahallesine emekli konağı ihtiyacı olduğunu hissettik, internet evi, çay ocağı, okuma salonu ve yeşil alanıyla güzel bir mekanı kazandırdık. Kısa bir zamanda tamamlanması beklenen Karakulak Emekli konağı ile Karatay'da emekli konağı sayısı 16'ya yükseldi."
Hançerli, konağın yaklaşık 450 bin liraya mal olduğunu belirterek, bu tesisin korunması noktasında Karataylılardan daha duyarlı olmalarını istedi.
Kaynak: AA