İnegöl 2023 Hedeflerine ‘kümelenme’ İle Ulaşacak

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Mustafa Akyol, Ekonomi Bakanlığı destekleriyle yürüttükleri kümelenme çalışmaları sayesinde maliyetleri daha da aşağı çekerek, İnegöl mobilyasını uluslararası pazarlarda daha rekabetçi hale getireceklerini söyledi.

İnegöl 2023 Hedeflerine ‘kümelenme’ İle Ulaşacak

Bakanlıkların ve kamu kurumlarının kümelenme çalışmalarına sağladığı hibe ve desteklerin masaya yatırıldığı ‘BEBKA Kümelenme ve Rekabetçilik Zirvesi’ Bursa’da gerçekleştirildi.

Ana teması ‘Uluslararası Rekabet için Bölgesel İşbirliği’ olarak belirlenen Zirve’de konuşan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Mustafa Akyol, kümelenme konusunda faaliyetlerin artırılması gerektiğini belirterek, sektörlerin büyümesinin yolunun kümelenmeye önem verilmesinden geçtiğini söyledi.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) çatısı altında ve daha önce gerçekleştirdikleri mobilya sektöründeki kümelenme çalışmaları hakkında bilgiler veren Akyol, yürüttükleri kümelenme çalışmaları sayesinde dünyanın en önemli akredite mobilya test laboratuvarı olan TÜV Rheinland mobilya test laboratuvarının İnegöl'e kazandırıldığını ifade etti.

Başkan Akyol, Türkiye’nin ilk mobilya ihtisas OSB’sini hayata geçiren İnegöl’ün birlikte hareket etmeyi başarmasının en önemli sonuçlarından birinin de Türkiye’nin en büyük kapalı mobilya AVM’sinin İnegöl’de kurulması olduğunun altını çizdi.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasının kümelenme çalışmalarına ağırlık verilerek gerçekleştirilebileceğini vurgulayan Mustafa Akyol, “İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı 550, Mobilyacılar Odası'na kayıtlı bin 1100 firma ile toplam bin 650 firma bu sektörde faaliyet gösteriyor. Bizler dernek çatısı altında yürüttüğümüz kümelenme çalışmaları ve geliştirdiğimiz projelerle maliyetlerimizi daha aşağı çekerek, başta Suudi pazarı olmak üzere Rusya'ya ve diğer Avrupa ülkelerinde daha etkin ve rekabetçi bir şekilde boy göstereceğiz. Türkiye de İnegöl de 2023 hedeflerine kümelenme ile ulaşacaktır. Projelerimizle birlikte çok kısa vadede İnegöl mobilyası dünyanın daha da tanıdığı ve tercih ettiği bir marka olacak" dedi.

Kaynak: İHA