Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri Göz Muayenesinde

Melikgazi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Üyelerin belirli aralıklarla Göz Muayenesi, Kulak-Burun-Boğaz muayenesi, Diş ve Bulaşıcı hastalıklar yönünden muayene olduklarını söyledi.

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri Göz Muayenesinde

Okula iden öğrencilerin mutlaka göz muayenesi olması gerektiğini çünkü görme bozuklukları ve eksikliğin başarıyı direk etkilediğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Sağlık seminerleri ile hem toplumu bilgilendiriyor hem de bilinçlendiriyor. Belli aralıklar ile üyeleri hep birlikte sağlık taramasından geçerek örnek oluyorlar. Çünkü aynı zamanda toplumda gündem oluşturarak bireyleri bilinçlendiriyorlar. Sınıflarda arka sıralarda olup da yazı tahtasını görmeyen örenciler başarısız olmaktadır. Bunun için veliler bu konu üzerinde hassasiyet ile durmalıdırlar”
Göz Hastalıkları Dr. Varol Şen, Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisinin bu tür periyodik olarak muayene olmaları son derece önemli olduğunu çünkü başarı bir eğitim sağlıklı bir beden ile elde edileceğini çünkü göz bozuklukların başarılı direk etkilediğini söyledi.

Toplam 25 Meclis Üyesi Öğrencinin muayenesi sonuçlarının çok iyi olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Çocuk Meclisi Üyelerin bu tür etkinliklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA