Kuyap Farkındalığın Artırılması Toplantısı Kars’ta Yapıldı

KOBİ Çalışan ve İşverenlerin Kürsel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (KUYAP) ‘Farkındalığın Arttırılması Toplantısı’ Kars’ta yapıldı.

Kuyap Farkındalığın Artırılması Toplantısı Kars’ta Yapıldı

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından finanse edilen "Çalışanların ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması" projesinin (KUYAP) tanıtımı yapılarak katılımcılar bilgilendirildi.

Kars Grand ani Otel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan proje koordinatörü Esin Özdemir, 2013 yılının Şubat ayında uygulanmaya başlanan proje kapsamında Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Van, Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Kars, Erzurum, Kahramanmaraş ve Batman'da işveren ve çalışanlara ulaşacaklarını kaydetti.

KUYAP'ın ABdestekli, insan kaynaklarına yatırım projesi olduğunu, projenin finansmanının TOBB, AB ve 5 pilot oda tarafından karşılandığını belirten Esin Özdemir, “TOBB olarak insan kaynaklarının geliştirilmesi konusuna büyük bir ciddiyetle eğiliyoruz. Bu anlamda makro düzeyde politika oluşturma üzerinde çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, dünyanın neresinde olunursa olunsun eğitilmiş insan unsurunun gündeme geldiğini söyledi.

Böyle bir projenin Kars'ta gündeme gelmesinden dolayı memnun olduklarını ifade Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Belediye başkanı da bir işverendir. Yetişmiş personelle işlerinin daha işi bir şekilde yürütülmesini bir avantaj olarak görüyorum. Kamu kuruluşlarında, özel sektörde ve KOBİ'lerde değil dünyanın her yerinde ve her sektöründe insan unsurunun çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Öte yandan KUYAP teknik destek ekibinden lider vekili Carlo Penco da projenin amaçlarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA