Başbakan Azarov Muhalefetle Görüşmek Üzere Görevlendirildi

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in, Başbakan Nikolay Azarov'u, bütçenin kabul edilmesi için muhalefet ile görüşmek üzere görevlendirdiği bildirildi.

Başbakan Azarov'u kabul eden Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, 2014 bütçesinin kabul edilmesi için muhalefet ile görüşmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Parlamentoda hala kabul edilmeyen 2014 Bütçe Yasasına değinen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Başbakan Azarov'a muhalefet ile görüşmeler yapılması talimatı verdi.
Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, "Sizin bütçenin yarın kabul edilmesi için Parlamentoda görüşmeler yapmanız gerektiğini düşünüyorum. Eğer kabul edilmezse ne tür sonuçların doğacağını biliyorsunuz. Her şeyden önce bu yılın Ocak ayında ödenmesi gereken maaşlarda kesinti ile karşılaşılabili" dedi.

Yanukoviç, 2014 yılı bütçesinin kabul edilmesi için muhalefet ile de görüşülmesinin doğru olacağını ifade ederek, "Artık bu çıkmazdan kurtulmamız gerekiyor" diye konuştu.

Ukrayna'da 2013 yılının sonunda kabul edilmesi gereken 2014 Bütçe Yasası, aralık ayında çıkan siyasi kriz nedeniyle uzun süre gündemden düşmüş, Parlamento kürsüsünün muhalefet tarafından işgal edilmesi nedeniyle, görüşmeleri yapılamamıştı.

Kaynak: AA