Chp Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin Açıklaması

Bursa Minibüsçüler Odası’nı ziyaret eden CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin, Bursa’daki ulaşımın toplu taşıma ile çözüme kavuşacağını söyledi.


Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ndeki (BESOB) Bursa Minibüsçüler odasını ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin, yapılan seçimin ardından güven tazeleyen Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz’ı tebrik etti. Minibüsçülerin yaptıkları çalışmalarla Bursa’nın ulaşımdaki yükünü çektiğini ifade eden Şahin, Bursa’daki ulaşım toplu taşıma ile çözüme kavuşacağını söyledi.

Şahin, "Toplu taşımanın büyük aktörleri kamu hizmeti yerine getirmektedirler. Bunlar Büyükşehir Belediyesi'nin çözüm ortağı olmalıdırlar. Seçildiğimizde Bursa’da yeni bir ulaşım master planı yaparak toplu taşımayı Bursa’nın vazgeçilmezi yapacağız. Kent içinde otomobil kullanımına ihtiyaç duyulmaması için bütün planlamayı yaparak hayata geçireceğiz. Kurulacak olan yeni sitem ile otomobilleri bir yerden bir yere taşımak yerine, insanlarımızı daha ucuz maliyetli olan toplu tasıma araçları ile ulaşımını sağlamak hedefimiz olacaktır. Kent içinde otomobil kullanımını özendirecek sistemlerden vazgeçilecektir. İnşallah 30 Marttan sonra odalarında görüşünü alarak şuan ki ulaşım problemini hep birlikte ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

Necati Şahin’in gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz ise “Yapılan oda seçimlerin ardından ilk ziyaretimize gelmeniz bizleri sevindirdi. İnşallah bizim güven tazelediğimiz gibi şu anda sizler de Bursalıları güvenini kazanmış durumdasınız. 30 Marttan sonra Bursa’yı ulaşımda sizin önderliğinizde büyük bir değişim bekliyor” dedi.

Kaynak: İHA