Add'den 'Büyük Buluşma' Etkinliği

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan "Türkiye'nin tüm nimetlerini yandaşlarıyla paylaşarak kendilerini bu ülkenin hakimi zannederek dışarıdan aldıkları görevi bir taraftan açılım diye yaparken, diğer tarafta keselerini kasalarını, ayakkabı kutularını doldurdular" dedi.

Çölaşan, ADD Antalya Şubesi tarafından Cam Piramit'te düzenlenen "Büyük Buluşma" etkinliğinde, Gezi hareketinin 29 Ekim 2012'de Ulus'ta ADD'nin öncülüğünde bir halk hareketiyle başladığını ve Taksim'de taçlandığını söyledi.

Türkiye'nin her yerine dağılarak ülkenin bir çukura battığını haykırdıklarını ifade eden Çölaşan, "Türkiye'nin tüm nimetlerini yandaşlarıyla paylaşarak kendilerini bu ülkenin hakimi zannederek dışarıdan aldıkları görevi bir taraftan açılım diye yaparken, diğer tarafta keselerini kasalarını, ayakkabı kutularını doldurdular" diye konuştu.

11 yıldır Türkiye'yi yönetmeye çalışanların Cumhuriyet ve Atatürk ile kavgalı olanlar olduğunu ifade eden Çölaşan, 30 Mart'ta yapılacak seçimi hatırlatarak, vatandaşlara büyük görev düştüğünü belirtti.

Bu seçimden halkın zaferle çıkmasını istediklerini dile getiren Çölaşan, "Bu seçimde oyunu cumhuriyet, laiklik, demokrasi ve cumhuriyetin kazanımlarını tekrar taçlandırmak isteyenler kazanacak" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise cumhuriyeti yeniden savunma ihtiyacı doğduğunu ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 403 bin kişinin sokağa çıkarak, yürüdüğünü söyledi.

Artık maçın son dakikalarına doğru yaklaşıldığını anlatan Akaydın, "Sanki mağlup gibiyiz ama ben inanıyorum ki bu kitlenin bu coşkusu, Atatürk sevgisi, devrimlere sahip çıkma tutkusu, bu milletin azim ve iradesi yeniden bu ülkeyi bu durumdan, içine düştüğü bu fetret devrinden kurtaracaktır" diye konuştu.

Etkinlik, müzik dinletisi ile devam etti.
Kaynak: AA