Ak Parti Van Milletvekili Kayatürk’ten, Gazeteciler Günü ve Mevlid Kandili Tebriği

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” ve "Mevlid Kandili" tebriği yayınladı.


Yapılan yazılı açıklamada Kayatürk, Van'ımızın güzide ve saygıdeğer medya üyeleri. Demokrasinin ve özgürlüğün yılmaz savunucuları olan siz değerli gazetecilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nüzü tebrik ediyorum. Bu bağlamda 12 Ocak günü idrak edeceğimiz Mevlid Kandili'nin başta size, ailenize, ilimize, ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa huzur, bereket, barış, sağlıklar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim” dedi.

Kayatürk, “Barış dini olan İslam’ı müjdeleyen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ederek kainatın ve tüm inanlığı onurlandırışının yıldönümü olan mübarek Mevlid Kandili, kutlu bir doğum anı olarak çağları aşan bir diriliş ve var oluş müjdesidir. Binlerce yıllık geçmişe dayanan insanlık tarihinde peygamberler silsilesinin sonuncusu, insanların em hayırlısı ve herkesin güvendiği Hz. Muhammed-ül Emin’di Rabbimizin insanlar içinde seçtiği doğruluk timsaliyle, güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa rol model olmuştur. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünnet-i seniyesi sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Bu kutlu günün milat alınarak, tüm insanlığın demokratik bir ortamda; huzur, güven ve barış içerisinde yaşamları temennisiyle Mevlid kandili’ni tebrik eder, bu mübarek gecenin tıpkı Efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini ve geleceğimizi aydınlatmasını Cenab-ı hak’tan dilerim. Bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize hayırlara vesile olmasını niyaz ederim” şeklinde sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA