Üniversiteden Sanayicilere 'Teknoloji Transferi' Desteği

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), geri ödemesiz (hibe) olarak her yıl 1 milyon lira olmak üzere 5 sene desteklenecek.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi ve bilgiye dayalı yeni teknolojilerin, sanayinin kullanımına sunulması amacıyla Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından "1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı" başlatılmıştı.
UÜ Proje Yönetim Merkezi (PYM), Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Merkezi (ÜSİGEM) ve Sürekli Eğitim ve Kariyer Merkezi (ÜSEKAM) birimlerinin koordinasyonunu da sağlayarak üniversite-sanayi iş birliğini geliştirecek çalışmalar, sanayiye dönük proaktif faaliyetleri desteklerle daha da büyütecek. Her yıl yapılacak değerlendirmelerle bu destek süresi 10 yıla kadar uzatılabilecek ve değeri 10 milyon liraya ulaşan destekten yararlanarak sanayiye teknoloji transferi hız kazanacak.
Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, anonim şirket olarak kurdukları TTO'ya böyle bir destek sayesinde üniversite-sanayi iş birliğinde büyük atılımlar gerçekleştireceğini ifade etti.

Kaynak: AA