Selimiye Camisi'ni Geçen Yıl 700 Bin Kişi Ziyaret Etti

Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi'ni geçen yıl, 700 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Sinan'ın 80 yaşında yaptığı ve Osmanlı Türk sanatının ve dünya mimarlık tarihinin baş yapıtlarından olan Selimiye Camisi, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından gelen turistlerin de ilgisini çekiyor.
Edirne'nin her tarafından görülebilen 1569-1575'te II. Sultan Selim tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan cami, görenleri hayran bırakıyor.
İl Müftüsü Ömer Taşcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Selimiye Camisi'ni 2013'te 700 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Caminin yılın her mevsimi ziyaretçilerin yoğun ilgisini çektiğini ve sayının özellikle ramazanda zirveye ulaştığını belirten Taşcıoğlu, şöyle konuştu:
''Selimiye, dünyada eşi ve benzeri olmayan bir şaheserdir. Osmanlı-Türk sanatının ve dünya mimarlık tarihinin baş yapıtlarındandır. İnanç turizmi kapsamında Edirne'ye gelen yerli ve yabancı turistler, en çok Selimiye Camisi'ni ziyaret ediyor. Caminin yapısı ve ihtişamı yerli ve yabancı ziyaretçileri çok etkiliyor. Günde en az 2 bin kişi, burayı ziyaret ediyor. Ziyaretçi sayısı her yıl artıyor.''
Selimiye Camisi çevresinde geçen yıl ilk defa Edirne Valisi Hasan Duruer başkanlığında bahçe ve çevre düzenlemesi yapıldığını anımsatan Taşcıoğlu, yapılan çalışmalardan sonra cami çevresinin daha da güzelleştiğini kaydetti.


- Selimiye Camisi'nin özellikleri

Kesme taştan inşa edilen cami 2 bin 475 metrelik alan üzerinde bulunuyor. 4 minareyle çevrili cami, mimari özelliklerinin yanı sıra taş, mermer, çini, ahşap ve sedef işlemeleriyle de dikkati çekiyor.
Mihrap ve minberi mermer işçiliğinin baş yapıtlarından olan caminin avlusuna, 3. Murat zamanında eklenen arasta, bugün de ticaret merkezi olma özelliğini koruyor.
Kaynak: AA