Kömüşhan Köyü Sakinleri Okullarının Bitirilmesini İstiyor

Yazıhan ilçesine bağlı Kömüşhan köyünde vatandaşlar, 8 derslikli okullarının bir an önce eğitime açılmasını istiyor.

Kömüşhan Köyü Sakinleri Okullarının Bitirilmesini İstiyor
Kömüşhan köyünde 2011 yılında yetersiz olması nedeniyle yıkılan ilköğretim okulunun yerine 8 derslikli Abdurrahman Serttaş İlköğretim Okulu'nun yapımına başlandı. Ancak 2012 yılının altıncı ayında açılacağı kaydedilen okul, üçüncü eğitim dönemi gelmesine rağmen bir türlü eğitime açılmadı.

Yeni eğitim döneminde de okullarının açılamayacağını öğrenen Kömüşhan köyü sakinleri, yapımı şu anda duran okul inşaatının önünde toplanarak, okullarının bir an önce açılmasını istedi.

Yetkililerin yardımını beklediklerini ifade eden vatandaşlar, “Eski okul yeterli olmadığından dolayı 2011 yılında yıkıldı. 2012 yılının altıncı ayında okulumuz açılacaktı. İki dönem okulumuz açılmadı. Yetkililer, 'üçüncü dönem okul açılacak' dedi ama eğitim dönemi başlayacak, okulumuz halen inşaat halinde. Çocuklarımız perişan durumda. 3 sınıf bir arada eğitim görüyor. 2 tane öğretmenimiz var. Bazen dört sınıf karma halde bir arada okuyor. Çocuklarımız cami altında oluşturulan alanda eğitim görüyor ve yeterli eğitimi alamıyor” diye konuştu.

Okullarının eğitime açılmasını isteyen öğrenciler ise, zor şartlar altında eğitim aldıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA