Kruvaziyer Yolcularına Türk Gecesi

Fethiye'ye gelen Malta bayraklı lüks yolcu gemisi "Azamara Journey"in yolcuları, düzenlenen Türk Gecesi'nde doyasıya eğlendi.

Kruvaziyer Yolcularına Türk Gecesi
Tura Turizm acentesi tarafından organize edilen geceye "Azamara Journey" kruvaziyeriyle Fethiye’ye gelen çoğu ABD’li, İngiltere, İspanya, Meksika, Almanya ve İtalyan uyruklu 620 turist katıldı.

Aksazlar Koyu'nda düzenlenen geceye katılan turistler, Fethiye Belediyesi Mehter Takımı gösterisiyle karşılandı. Geceye özel Türk gelenekleri motifleriyle süslenen mekanda, servis personeli de misafirlerle geleneksel kıyafetler giyerek yakından ilgilendi. Turistlerin kurulan otağlarda ağırlanıp bol bol fotoğraf çektirdiği gecede, turistlere şerbetten pamuk şekere kadar değişik ikramlarda bulunuldu. Fethiye körfezi manzarasındaki muhteşem gecede semazen gösterisi de turistlerden yoğun ilgi gördü. Geleneksel Türk düğününün de canlandırıldığı gecede, ata bindirilen gelin, turistlerin arasında gezdirildi. Daha sonra ise dans ve 'Aşık ile Maşuk' gösterisi yapan ekipler sahne aldı. Turistlerin bol bol resim çektiği gecede son olarak sahneye Özlem, Lale ve İna isimli 3 oryantal çıktı. Oryantaller sahnede kıvrak oyunlar oynarken, bazı turistler sahneye fırladı. Oryantallerin bu turistlerle sahnede yaptığı şov izleyenleri kahkahaya boğdu.

Tura Turizm yönetim kurulu üyesi Leyla Öner yaptığı açıklamada, Royal Caribbean Cruises şirketi bünyesinde yer alan Azamara Journey kruvaziyerinin yüksek gelir seviyesine hitap eden bir gemi olduğunu söyledi.

Geminin 620 yolcusuyla Fethiye Limanı'na geldiğini ifade eden Öner, gemiden inen turistlere Fethiye’deki ören yerleri ile Dalyan Kaunos'u gezdirdiklerini belirterek, "Misafirlerimizi Osmanlı'dan miras kalan mehter takımı ile karşıladık. Amacımız Türk sokak ve yaşam hayatının yanı sıra Türk kültürünü, Türk düğününü misafirlerimize izletmektir. Biz bu organizasyonun hazırlığını iki yıldır yapıyoruz. Gemimiz Türkiye'de ilk olarak Bodrum Limanı'na yanaştı. Daha sonra Kaş, Fethiye ve Marmaris Limanı'nda olacak. Geminin uğradığı limanlarda bu tür organizasyonlar düzenleniyor. Firma geminin konseptini bu şekilde oluşturdu. Biz de böyle bir gece düzenledik" diye konuştu

Geceye katılan bazı turistler sahneye çıkarak ekiplerin dans gösterisine eşlik edip, Anatollia grubu ile halaylar da çekti.
Kaynak: İHA