Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem'in Açıklaması

KASTAMONU - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Geleceğin Türkiyesini ancak eğitimli toplumla, eğitimli insanlarla inşa edeceğimize inanıyoruz" dedi.

Erdem, Kastamonu Üniversitesi Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulunun açılışında yaptığı konuşmada, geleceğin, en iyi eğitimi alan milletlerin olacağını belirterek, bu nedenle eğitimi çok önemsediklerini söyledi.

"Bu genç ve dinamik nesli iyi yetiştirirseniz, hiç şüpheniz olmasın gelecek Türk Milletinin olacaktır" diyen Erdem, bunun için bir takım icraatlar yapılması gerektiğini anlattı.

Erdem, kitapların ücretsiz dağıtımından başlayarak, eğitim noktasında muhteşem işler yaptıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet tarihinde belki ilk defa eğitim bütçesini diğer bakanlıkların bütçesinin önüne çıkardık. 2002'de 7,5 milyar lira olan bütçeyi, 47,5 milyar liraya Milli Eğitim Bakanlığı olarak çıkardık. Yalnız Milli Eğitim Bakanlığı değil, aynı oran, aynı büyüklük üniversitede de var çünkü biz, gerçekten büyük bakıyor, büyük düşünüyoruz. Geleceğin Türkiyesini ancak eğitimli toplumla, eğitimli insanlarla inşa edeceğimize inanıyoruz. Bunun için de eğitime ne yapılsa azdır. Tabii ülkemizin kaynakları belli. Tek başına bu kaynaklarla istediğimiz noktaya gelemeyebilir ama iş adamlarımızın, Yılmaz ailesi gibi kıymetli iş adamlarımızın gayretleri ve destekleri devletle birleştiği zaman, olmazlar olur hale gelecektir."

AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de 76 üniversite bulunduğunu, Kastamonu Üniversitesinin henüz kurulmamış olduğunu anımsatan Erdem, bugün 81 ilde üniversite olduğunu, 2006 yılında kurulan KÜ'nün kısa sürede 17 bin öğrenciye sahip, çok önemli bir üniversite haline geldiğini ifade etti.

-"İşsizliği ortadan kaldıracağız"

İş arayan insanlara iş, işçi arayanlara da eleman bulamadıklarına dikkati çeken Erdem, burada bir çarpıklık olduğunu söyledi.

Erdem, söz konusu çarpıklığın temelinde eğitimin yattığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu ülkeye çağdaşlık adına klasik liseleri dayadılar. Öğrenci liseyi bitirdi, üniversiteye gidemedi. Eğitimli işsizler ürettik. Şimdi iş adamı fabrika yapacak, vazife elemanından sıkıntısı var. Halbuki çağdaş dünya, meslek liseleri ve meslek yüksekokullarıyla bunu çözmüş. İşte bu çarpıklığı düzeltmek üzere meslek liselerine ve yüksekokullarına ağırlık vererek, inanıyorum ki iş adamlarımızın bu noktadaki hem ihtiyaçlarını göreceğiz hem de işsizliği ortadan kaldıracağız. İŞKUR vasıtasıyla, vasıfsız elemanları kısa zamanda vasıflı hale getirmenin mücadelesini veriyoruz."

-"Türkiye, artık olimpiyatlara yakışır"

Türkiye'nin dünyanın yıldız ülkelerinden olduğunu, bundan güç alarak, olimpiyat adaylığına başvurduğunu hatırlatan Erdem, "Şu anda hepimizin heyecanla beklediği bir saat var. Bu akşam inşallah 23.00'te olimpiyatları bekliyoruz. Türkiye, artık olimpiyatlara yakışır. Olimpiyatların yakıştığı ülkelerin başında bugün Türkiye geliyor. İnşallah bununla birlikte Türkiye, bir başka onuru sizlerle yaşayacak" diye konuştu.

Erdem, yakın zamanda İçel'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nın aslında Türkiye'ye verilmediğini, Yunanistan'ın yapamayacağını belirtmesi üzerine Türkiye'nin oyunları üstlenerek, başarılı bir organizasyon yaptığını dile getirdi.

2020 Olimpiyatları'nın vatandaşların dualarıyla Türkiye'de olacağını vurgulayan Erdem, "Bu aşk, bu ülke sevdası bizde olduktan sonra, Allah'ın izniyle bizim yapamayacağımız hiç bir şey yok" dedi.

-"Ülkeyi olması gereken yere tüm üniversitelerimizle taşıyacağız"

Erdem, birilerinin ülkeyi karıştırmak istediğini ancak buna müsaade etmeyeceklerini kaydederek, şunları dile getirdi:

"Birileri diyor ki eylül-ekim geliyor. Ne olacak? Okullar açılacak. Okullar açılınca ne olacak? Okulları karıştıracağız. Okullardaki kardeşliğimizi bozacak tavırlardan bütün öğrencilerimiz sakınmalıdır. Başı açık-kapalı, siyasi düşüncesi şudur-budur, şu sivil toplum örgütünün üyesi, bu sivil toplum örgütünün üyesi, hiçbiri önemli değil. Sadece, eğitimimize devam edeceğiz. Elimizde bilgisayarlarımız, kitaplarımız, ilmin ışığında, hocalarımızın önderliğinde, yıldızlaşan bu ülkeyi olması gereken yere tüm üniversitelerimizle taşıyacağız. Açıkça söylüyorum, elinde molotofkokteyli, taş olan gençlik istemiyoruz, buna müsaade etmeyeceğiz. Kimse kusura bakmasın."

Konuşmanın ardından okulu inşa eden hayırsever Sabahat Yılmaz ve ailesine Erdem ve Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş tarafından plaket verildi.

Erdem, Vali Bektaş ve protokol üyeleri daha sonra açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: AA