Vali Lekesiz, Medeniyetler Evi'nde İncelemede Bulundu

HATAY - Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, yapımı süren Antakya Medeniyetler Korosu'nun Medeniyetler Evi'nde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Lekesiz, ,incelemeler sırasında yaptığı değerlendirmede, Medeniyetler Korosu üyelerinin çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi, koroyu daha yakından tanıması ve gelen konukların en iyi şekilde ağırlanabilmesi için hazırlanan Medeniyetler Evi'nin yakında hizmete gireceğini bildirdi.

Kentte farklı din, kültür ve mezheplere mensup insanların bir arada yaşadığını belirten Lekesiz, bu anlamda ildeki sevgi, barış ve hoşgörüyü tüm dünyaya yansıtan koro üyelerinin kullanımına sunulmak üzere tarihi Antakya evinin restore edildiğini belirtti.

İncelemelere Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt, İl Özel İdare Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdür Vekili Mehmet Turgutlu, Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat, koro üyeleri ile özel firmadan temsilciler katıldı.

Kaynak: AA