“Türkiye’nin Sosyal Güvenlik Sistemini Örnek Alıyoruz”

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ile bir araya gelen Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarou, “ Nijer hükümeti olarak Türkiye’nin sosyal güvenlik sistemini örnek alıyoruz” dedi.

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy bir dizi ziyaret için İzmir’de bulunan Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarou, Nijer Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan-Maradı ve Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Engin Bilgili ile İl Müdürlüğü Eğitim ve Dinlenme Tesisi’nde bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye- Nijer arasında ticaret ve sanayi alanında fikir alışverişinde bulunan İl Müdürü Engin Bilgili, heyete iki ülke arasındaki sosyal güvenlik sistemleri hakkında bilgiler verdi. İl Müdürü Bilgili, “Ülkemizin büyük ihtiyacı olan genel sağlık sigortası sisteminin kurulması amacı ile başlatılan soyal güvenlik reformu gerçekleştirilerek uygulamaya başlamıştır. Bu kapsamda ülkemizde yaşayan tüm bireyler genel sağlık sigortası kapsamına alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Nijer Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Alma Oumarou ise, İl Müdürü Engin Bilgili’ye “Ben sizi Nijer Cumhuriyeti hükümeti adına Nijer’e davet ediyorum. Nijer ve Afrika kıtasına olan ilginize ve Nijer Cumhuriyeti’nin kalkınmasına yapacağınız katkılarınıza şimdiden teşekkür ederim. Biz Nijer Cumhuriyeti olarak Türkiye’nin sosyal güvenlik sistemini örnek alıyoruz” dedi.
Kaynak: İHA