Ak Parti, Elbistan Ziraat Odası’nın Sorunlarını Dinledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve yönetim kurulu üyeleri Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut’u makamında ziyaret ederek, bölge genelinde tarımsal faaliyetler ve sorunlar hakkında bilgi aldı.

Ak Parti, Elbistan Ziraat Odası’nın Sorunlarını Dinledi
Ziyarete, İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ile birlikte Başkan Yardımcısı Ali Murat Duran, Doğan Belde Belediye Başkanı Cengiz Mezdeği, İğde Belde Belediye Başkanı Hüseyin Marangoz ve Izgın Belde Belediye Başkanı Ömer Çolak katıldı.

Ziyaret sırasında açıklama yapan İlçe Başkanı Kısaca, “Elbistan çiftçisinin sorunlarını gidermek için ellerinden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut ise, “İlçe başkanımız ve buradaki bölge insanımız ile sıkıntılarımızı dile getirdiğimiz zaman çok daha kolay ulaşıyor merkezi hükümetimize. Kendileri zaten Elbistan’ın sorunlarını biliyorlar. Ama biz bu sıkıntıları, dertleri dile getirmezsek sıkıntı yaşıyoruz. Biz bu sıkıntıları dile getirdiğimiz zaman oluyor veya olmuyor ama biz üzerimize düşen görevi yetirdiğimiz için kendimizi teselli ediyoruz. İktidar partisi ile muhalefet partileri ile ve diğer STK’larla birlikte olduğumuz zaman sesimiz daha yüksek çıkar Ankara’ya karşı. Birlik beraberlik her zaman iyi olur. Bilindiği gibi biz Elbistan Ziraat Odası olarak her partiye aynı mesafedeyiz” dedi.

.

Tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını her fırsatta yenileyen Bulut, “Meclis üyelerimiz arasında birçok siyasi görüşten arkadaşlarımız var. Ama biz Oda’mızın kapısından girince siyaset dışarıda kalır. Dertlerimiz belli. Başta barajlar meselemiz var. Bizler basından bilgiler alıyoruz fakat tamamen bilgilendirilmiyoruz. Bunlar önemli bizim için” ifadelerine yer verdi.

Elbistan’da 1 buçuk milyon dekar arazinin sadece 350 bin dekarlık arazisinde sulu tarım yapıldığına dikkat çeken Bulut, “Arazilerimiz de 750 kuyu çalışıyor. Kuyudan da su çekmek için elektrik kullanıyoruz. Bunun da çiftçiye maliyeti çok yüksek oluyor. Ama 3 tane büyük barajımız inşallah devreye girdiği zaman Elbistan her konuda marka olur. Bu sene 200 bin ton civarında hububat ürettik bunu 3 katına çıkartma hedefindeyiz. Biz eğer kıraç arazide 200 bin ton hububat alıyorsak sulu tarımda bunu 3’e katlarız. Bunun vasıtasıyla da hububatta artış olur, geniş sahalara hububat ekimi başlar. Geniş arazide ekim yaparsak Elbistan ekonomisi daha da gelişir. Bizim ham topraklarımız şu anda kırsal olduğu için sulu tarıma ektiğimiz mahsulleri ekemiyoruz, sadece hububatla yetiniyoruz. İnşallah bu sıkıntılarımızı sayın başkanımız merkezi hükümetimize bildirirlerse Elbistan çiftçisi için çok iyi olur” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA