7. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Düzenlenecek

ESKİŞEHİR - Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl, 9-22 Eylül tarihleri arasında 7'ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'na yerli ve yabanı sanatçıların katılacağı bildirildi. Sempozyumda, bilimsel toplantılar, konserler, sergiler, müzik ve tiyatro etkinlikleri yer alacak.

Eskişehir'in tuğla ve kiremit tarihine tanıklık eden İsmet İnönü Caddesi'ndeki eski Kurt Kiremit Fabrikası'nda 9 Eylül Pazartesi günü saat 18.00'de başlayacak gerçekleştirilecek olan sempozyuma dünyaca ünlü terra-cotta sanatçıları katılacak. Sempozyumun bu yıl konukları, Türkiye'den Meliha Coşkun, Emre Feyzoğlu, Soner Genç, Gökhan Taşkın, Ömür Tokgöz, Veysel Özer, Macaristan'dan Beata Rostas, Almanya'dan Renee Reichenbach ile Amerika Birleşik Devletleri'nden Alexis Gregg ve Tanner Coleman olacak.

Daha önce yapılan altı sempozyumda kente 70'in üstünde heykel kazandırıldı, 6 bildiri kitabı ile 300 makale yayınlandı. Sempozyum, kısa süre önce Prof. Dr.Taciser Sivas anısına düzenlenecek.

Tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek.

-"Pişmiş toprak, bugün artık Tepebaşı bölgesinin bir kent kimliği olarak benimsenmiştir"

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, önceki sempozyumlarda olduğu gibi bu yıl da insanlığın en eski yapı malzemesi olan pişmiş toprağı sanatsal endüstriyel ve bilimsel olarak ele alınacağını söyledi.

Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun Terracotta'nın sanatsal, endüstriyel ve bilimsel yönlerini içeren bir buluşma halini aldığını ifade eden Ataç, şöyle konuştu:

"Pişmiş toprak sempozyumu ile yaşadığımız toprakların en güzel ve en eski macerası yine bu topraklarda hayat buluyor. Yurt içinden ve yurt dışından konuk sanatçılar, tasarlayıp vücuda getirdikleri pişmiş topraktan heykelleri kentimize armağan ediyorlar. Bu heykeller de Tepebaşı bölgesinde alanları süslüyor."

Sempozyum da, bilimsel sunumların yapıldığını, sergilerin açıldığını, yarışmaların gerçekleştirildiğini ve halk konserleri gibi pek çok etkinliğin yer aldığını bildiren Ataç, "Pişmiş toprak, bugün artık Tepebaşı bölgesinin bir kent kimliği olarak benimsenmiştir. Yeni bir sempozyumda buluşmanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Kaynak: AA