Erciş Şeker Fabrikasında 26. Dönem Pancar Alımı Başladı

Erciş Şeker Fabrikasında, 26. dönem pancar alımı başladı.

Fabrikada düzenlenen törene Kaymakam Barboros Baran, Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altunel, Fabrika Müdürü Faruk Nalbantoğlu, Erciş Ziraat Odası Başkanın Nihat Çelik, Erciş Ticaret Odası Başkan Vekili Murat İzgi, Şeker İş Erciş Şube Başkanı Yavuz Şahin, Panko Birlik Erciş Şube Başkanı Faruk Ünal, fabrika çalışanları ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Müdür Nalbantoğlu, 2013 yılında genel müdürlük tarafından 200 bin ton olan üretim iş programının, üreticilerin mağdur olmaması için 240 bin tona revize edildiğini söyledi.

Nalbantoğlu, şöyle konuştu:

"185 bin ton işlenecek olan pancarımızın, 19 bin tonu Ağrı Şeker Fabrikası'na gönderilecek. Kalan 166 bin ton şeker pancarı fabrikamızda işlenecek. 166 bin ton pancarımızdan 24 bin 500 ton tahmini olarak şeker üretilecek. Üreticilerimize bugüne kadar ayni ve nakdi olarak 10 milyon lira avans olarak dağıtıldı. Kalan 6 milyon lira da dağıtılacak. Pancar bedelimiz 30 milyon, üreteceğimiz şeker 50 milyon lira değerindedir."

Belediye Başkanı Arapoğlu ise fabrikanın ilçe için büyük önem taşıdığını belirterek fabrikaya hep birlikte sahip çıkacaklarını ifade etti.

Arapoğlu, "Burada kampanya döneminde 700 insanımız çalışıyor. Dolaylı olarak çiftçilerimizle birlikte bu kapıdan 10 bin kişi ekmek yiyor. Fabrika ilçe ekonomisine ciddi katma değer sağlamakta" dedi.

Ardından fabrikaya pancar getiren ilk 6 üreticiye protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA