BÜ’de 2013-2014 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Bartın Üniversitesi’nde (BÜ) 2013-2014 Akademik Yılı açılış töreni yapıldı.

BÜ’de 2013-2014 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı
Akademik yılı açılışına BÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın Valisi Ali Çınar, Bartın AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Jandarma Komutanı Alaattin Karsavuran, Bartın AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, rektör yardımcıları, öğretim görevlileri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını yapan Rektör Kaplan, “2008’de kurulan üniversitemizin kuruluşunun ardından 5 yıl geçti. Bu yaşadığımız tatlı sıkıntılar yanında, geriye baktığımız zaman, keşke sunu söyle yapmasaydık diyeceğimiz herhangi bir şey yoktur. Bunu için hem vicdanımız müsterih, hem de milletimizin bize tebliğ ettiği emaneti hakkıyla yerine getirmiş olmanın huzuru var. Üniversitemiz geçen 5 yıl içinde çok büyük mesafeler kat etmiştir. Üniversiteler arasında saygın bir yer edinmiştir. Üniversitemizin değişik ortamlarda saygın sevimli ve güzel bir imajı vardır. Nereye gidersek gidelim bize hep, iyilikler güzellikler söyleniyor. Bize ‘Üniversiteniz yürüyerek değil, koşarak gidiyor. Bizde bundan sevinç duyuyoruz’ diyen yetkililerimiz var.

Bunların bizim dışımızda söylenmiş olması bizleri sevindiriyor. Yeni kampus alanında bin 837 hak sahibiyle kamulaştırma yaptığımızı söylersem, ne denli bir iş başarmış olduğumuz sizlerinde takdiridir. Fakat işin güzel tarafı da şudur ki, biz hak sahibi olan köylülerimizi, vatandaşlarımızı, asla onları kırmadan, incitmeden, her türlü kolaylığı sağlayarak, bu kamulaştırmayı gerçekleştirdik” dedi.

Bartın Valisi Ali Çınar ise, “Bugünlerde ülkemizin bir 2023 vizyonu var. 2023 vizyonunda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100| yılını kutlayacağız 2023 yılında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına girmek istiyoruz.

Bunu başarabiliriz. Buna ilişkin potansiyelimiz var. Bu potansiyelimiz bizim eğitilebilir gen nüfusumuzdur. Nüfusumuzun çokluğuyla övünmek yetmez. Çok olan nüfusumuzu nitelikle hale getirmemiz lazımdır. İşte nüfusa nitelik kazandıran üniversitelerdir. Üniversiteler bilimin öğretildiği yerlerdir” dedi.

Kaynak: İHA