Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne 3 Yeni Bölüm

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi bünyesinde var olan ve yeni açılan 3 yeni üniteyle bölgeye en iyi hizmeti vereceklerini belirtti.

Hastanenin konferans salonunda "Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi ile Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi"nin açılışları için düzenlenen programda konuşan Rektör Koçak, Programda, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nin sağlık hizmetinde bölgeye ve bölge ülkelerine hizmet verecek şekle gelmesini arzu ettiğini söyledi.

Sağlıklı yaşamın herkesin hakkı olduğunu ifade eden Koçak, "Her zaman her an bir sağlık problemiyle karşılaşabiliriz. Bu noktadan bize düşen bulunduğumuz yerdeki sağlık hizmetlerini en mükemmel hale getirmektir" dedi.

Koçak, amaçlarının bu hizmetleri en iyi şekilde yapmak, imkanları ve fiziki mekanları sağlamak olduğunu belirterek, "Hastanemiz, bugün geldiğimiz noktada gerçekten mükemmel bir fiziki mekana sahip oldu. Bin 460 yataklı bir hastaneyiz, yoğun bakımıyla, kardiyoloji ve daha önce açtığımız diğer birimlerle birlikte, plastik cerrahisi ve organ nakli ve tüp bebek ünitesi en güzel hizmet veren bölümler. Yine bugün açtığımız 3 merkezin dışında da yakında açacağımız kemik iliğiyle de farklı bir boyutta hizmet vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Teknolojinin ve bilginin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini, kullanılan cihazların sürekli yenilendiğini ve üniversite olarak bu teknolojileri yakalamaya çalıştıklarını vurgulayan Koçak, şöyle devam etti:

"Bugün burada açılışı yaptığımız özellikle acil hastalar için bakıldığında önem arz eden 'Hiperbarik Oksijen' tedavisini vurgulayabiliriz. Bir hasta kendi arzusuyla yurt dışına gidebilir. Bunu şeçme hakkı vardır. Hasta doktorunu seçebilir ama bazı hastalar anlık iyileşebilecek hastalardır. Bunlar zehirlenmeler, ani işitme kaybı, vurgunlarda veya iyileşmeyen yaralarda, bu tip hastalarda hizmet veren bir kuruluş. O noktadan bu bölümün açılması çok önem taşıyor. Biz Erzurum'a hizmet etmeyi Türkiye'ye hizmet etmeyi düşünüyoruz. Bu Sağlık Bakanlığı'nda olmuş ya da üniversite olmuş... Önemli olan bu işin Erzurum'da yapılabilmesidir. Alternatif tedavilerle ilgili, yapılan tedavilerin uygulanan metodların bilime de uygun olması gerekiyor. Artık inşallah önümüzdeki günlerde akredite edilmiş bir laboratuvarımız olacak. Onu da burada göreceğiz."

Konuşmaların ardından "Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi ile Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi"nin açılışları yapıldı.

Programa, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, fakülte dekanları, doktorlar ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA