AK Parti’den Demokratikleşme Paketi ve Seçim Açıklaması

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, Demokratikleşme Paketi ve 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi hakkında açıklama yaptı.

AK Parti’den Demokratikleşme Paketi ve Seçim Açıklaması
Başkan Süleyman Reyhan, Demokratikleşme Paketi ile ilgili yaptığı açıklamada, AK Parti’nin yayınlanan paketle verdiği sözleri yerine getirdiğini söyledi.

Süleyman Reyhan, “Seçim sisteminden eğitime, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasından nefret suçlarını düzenlemeye kadar, paketin içeriği ile Türkiye’nin istikrarını güçlendiriyoruz. Paketin oluşumuna katkı sağlayan, ilgili kurum ve kuruluşlara, Başbakanımıza, bakanlarımıza, desteklerini esirgemeyen milletimize teşekkür ediyorum. Demokratikleşme paketinin ülkemiz, milletimiz, bölgemiz, ekonomimiz, demokrasimiz ve en önemlisi de birliğimiz ve kardeşliğimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Reyhan ayrıca, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde uygulanacak adaylık iş ve işlemleriyle ilgili bilgi verdi. Reyhan, “Belediye başkanlıkları ve meclis üyeleri için aday adaylığı başvuruları 1 Ekim 2013 tarihinde başlayacak 1 Kasım 2013 günü sona erecektir. Adaylık başvurusunda bulunacak olan belde başkan ve yönetim kurulu, ilçe başkan ve yönetim kurulu, il başkan ve yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin ve disiplin ve demokrasi hakem kurulu asıl ve yedek üyelerinin görevlerinden istifa etmeleri zorunludur. Halen belediye başkanı, belediye il genel meclis üyesi olarak görev yapmakta olanlardan aday olmak isteyenlerin istifası gerekmemektedir” şeklinde açıkladı.

Aday adaylığı başvuru özel aidatı rakamlarını açıklayan Başkan Süleyman Reyhan, “Büyükşehir Belediye Başkan Aday adaylıkları 7 bin 500, İlçe Belediye Başkan adaylıkları nüfusu 50 bin ve daha az olan ilçelerde 750 lira, nüfusu 50 binden 200 bine kadar olan ilçelerde bin 500 lira, nüfusu 200 binden daha fazla olan ilçelerde 2 bin 250 lira, Büyükşehirlerdeki belediye meclis aday adaylarından 750 liradır. Kadın aday adayları için başvuru özel aidatları belirlenen miktarın ½ oranında uygulanacaktır. Engelli aday adayları için başvuru özel aidatları belirlenen miktarın ¼ oranında uygulanacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA