Van'da Bdp'lilerin Gözaltına Alındığı İddiası

Van Valiliği, bazı internet sitelerinde 6 BDP'linin gözaltına alındığına ilişkin yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, iki internet sitesinde 26 Eylül'de yayımlanan "Van-Bahçesaray'da BDP'li 6 il yöneticisi gözaltına alındı" haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bahçesaray BDP ilçe teşkilatınca 6 Temmuz'da Van-Bahçesaray ilçesi Varikirapit yaylasında "Barış ve Çözüm Çadırı" adında bir çadır kurulduğu belirtilen açıklamada, bu çadırın da 29 Temmuz'da kaldırıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, söz konusu çadırda yürütülen bazı faaliyetler ile ilgili olarak Bahçesaray Cumhuriyet Başsavcılığına jandarma tarafından suç duyurusunda bulunulduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet savcısının talimatı ile savcılık dosyasında ismi geçen şahıslar, 27 Eylül 2013 tarihinde ifadelerine başvurulmak amacıyla Bahçesaray İlçe Jandarma Komutanlığı'na davet edilmişlerdir. Söz konusu şahısların evlerinde herhangi bir arama yapılmadığı gibi gözaltına alınan herhangi bir vatandaşımız da bulunmamaktadır."

Kaynak: AA