Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'nin olağan genel kurulu yapıldı.

Belediye nikah salonunda üç adaylı gerçekleştirilen genel kurulunda, bazı üyelerin dernek başkanı Hüseyin Şirin'in, derneğe bağışlanan minibüsü şahsi işlerinde kullandığı yönündeki iddiaları üzerine tartışma çıktı. Tartışma büyümeden araya giren bazı dernek üyeleri ve polis ekipleri tarafından engellendi.

Divan başkanlığını yürüten Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz'ın salonda saat 17.00'de nikah kıyılacağı için oy kullanma işleminin belediyenin 7. katındaki yemekhanede yapılacağını söylemesi üzerine genel kurula burada devam edildi.

Bu arada 7. katta devam eden genel kurula bazı engellerin nikah salonunun bulunduğu katta asansörün durmaması üzerine merdivenlerden çıkarken zorlandığı görüldü.

Bazı engelliler de merdiven çıkmak zorunda kalmalarına tepki gösterdi.

Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkanı Cemal Merdan, genel kurulda yaptığı konuşmada, toplumda engellilerin genel olarak sistem tarafından yok sayıldığını öne sürerek, "Bir ülke düşünün ki toplumunun yüzde 12,9'u o toplumda yaşadığı halde sistem onu yok sayıyor. Siz evinizde oturun denmiş. Bunun en iyi örneği bugünkü bu binadır" diye konuştu.

Üç adayın yarıştığı ve 398 üyenin oy kullandığı genel kurulda, Hüseyin Şirin 182 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Kaynak: AA