Sarıçam Belediyesi'nin Hizmet Binası İnşaatı Tamamlanıyor

Sarıçam Belediyesi'nin yapımına nisan ayında başlanan hizmet binası tamamlanma aşamasına geldi.

Sarıçam Belediyesi'nin Hizmet Binası İnşaatı Tamamlanıyor
Sarıçam İlçe Belediyesinin kuruluş aşamasında başlatılan hizmet binası yapım süreci, uzun uğraşlar sonucunda tüm hukuki mevzuatını 1 Nisan 2013’de tamamladı ve yüklenici firmaya 8 Nisan’da inşaata başlaması için arsa teslimi yapıldı.

26 Mayıs 2013’de Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in katılımıyla temeli atılan hizmet binasının inşaatı, İlbank Bölge Müdürlüğü mühendislerinin denetiminde tamamlanma aşamasına gelindi.

Ağustos ayı itibarı ile kaba inşaatı bitirilen hizmet binasının çatı ve dış cephe kaplaması ve iç dizayn çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor. Tüm bu çalışmalara belediye hizmet binasının çevre düzeni için peyzaj çalışması da başladı.

Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, 8 Aralık 2013’de tüm inşaat çalışmalarının tamamlanarak yüklenici firma tarafından hizmet binasının belediyeye devrinin öngörüldüğünü belirterek, ilçeye kalıcı bir hizmet yapmanın sonsuz mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Zenbilci, "Sarıçamlı hemşerimize daha iyi hizmet sunmamız için, belediyemizin kurumsallaşması için bu binaya ihtiyaç vardı. Bunu gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, bu binayı yaparken belediyecilik hizmetlerimizi de paralel olarak yaptık. Bir taraftan kurumsallaşma adına hizmet binamızın inşaatını tamamlarken, öbür yandan da parkları, yolları, kaldırımları yapmaya devam ediyoruz. Biz tüm bunlar Sarıçam için değer diyoruz. Sarıçamlı bu hizmetlerin en iyisini hak ediyor” dedi.

Yapımına 8 Nisan 2013’de başlanan hizmet binası 33 dönüm arsa üzerine 10 bin 600 metrekare kapalı alana sahip. Geleneksel Türk mimarisi tarzında projelendirilen ve yapılan hizmet binası içinde yönetim salonları, meclis salonu, toplantı salonu ve nikah salonu bulunuyor. Bina 5 kat olarak inşa edildi.
Kaynak: İHA