Nasa Uzay Kampı Yetkilileri Özel Sanko Okulları’nda

NASA Uzay Kampı Türkiye Koordinatörleri Özel Sanko Okulları öğrencileri ile söyleşi yaptı ve okulun laboratuarlarında incelemelerde bulundu.

Nasa Uzay Kampı Yetkilileri Özel Sanko Okulları’nda
Dünyada sadece Kanada, Amerika ve Türkiye’de bulunan üç uzay kampından biri olan NASA Uzay Kampı Türkiye yöneticilerinden Operasyon Müdürü Mevlüde Karadağ ve Uzay Eğitimiyle Küresel Dostluk Program Müdürü Tolga Yıldırım, Özel Sanko Ortaokulu öğrencilerine NASA’yı anlattı ve Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi laboratuarlarını gezdi.

Türkiye’de ilk uzay kampının 2000 yılında kurulduğunu belirten Tolga Yıldırım, 50 farklı ülkeden 135 bini aşkın öğrencinin kampı ziyaret ettiğini söyledi.

“Kampa bilimi seven, bilim hakkında yeni şeyler öğrenmek isteyen öğrenciler katılıyor” diyen Yıldırım, şöyle devam etti:
“Eğlenmek isteyen öğrenciler de kendilerine yer bulabiliyor. Eğitim esnasında öğrenciler, problem çözümünden kriz yönetimine kadar birçok alanda da kullanılan simülatörlü tekniklerle yaşayarak öğreniyorlar. NASA ile görüşmelerin de yapıldığı kampta Astronotlar dönem dönem davet edilerek öğrencilerle deneyimlerini paylaşıyorlar.”
Özel Sanko Okulları öğrencilerinin okuldaki NASA kulübü çalışmaları çerçevesinde her yıl kampta yer aldığını belirten Yıldırım, öğrencilerin yeni şeyler öğrenmeye bu kadar istekli olması ve bilime olan ilgilerini takdir ettiğinin altını çizdi.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu da Türkiye ve yurtdışındaki okullarla ortak projeler yaparak dostluk ve kardeşliği pekiştirmek ve öğrencilerinin uzaya olan ilgilerini artırmak için 2004 yılında NASA Kulübü’nü kurdukların bildirdi.

NASA Kulübü öğrencilerinin birçok okul ve NASA yetkilileri ile video konferans gerçekleştirdiklerini ve etkinlikler yaptıklarını anlatan Köylüoğlu, “Onların bilime olan ilgilerinin farkında olarak bizler de donanımlı laboratuarlarımızla destek olmaktayız” dedi.

Köylüoğlu, öğrencilerinin her yıl İzmir’de bulunan NASA uzay kampına katılarak Fen ve Astronomi ile ilgili ilginç çalışmaları eğlenceli bir şekilde öğrendiklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA