Yaprak Mahallesi Şehitkamil’de Yeniden Hayat Buldu

Şehitkamil Belediyesi tarafından Yaprak Mahallesi'nde yapılan restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları neticesinde mahalleye olan ilgiyi bir hayli artırdı.

Yaprak Mahallesi Şehitkamil’de Yeniden Hayat Buldu
Tarihi kalıntıları üzerinde barındıran Yaprak Mahallesi çalışmaların tamamlanmasının ardından birçok yerli ve yabancı turisti de buraya çekti.

Özel ilgi gösterilerek tarihi dokunun korunmasına yönelik yapılan çalışmalar Kepkep Sokak, Şose Sokak, Dere Kenarı Sokak, Bay Ahmet Çıkmazı, Canoğlu Çıkmazı, Bay Asım Çıkmazı ve Ali Nacar Camii Çıkmazı’nda devam edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde tarihi doku yeniden gün yüzüne çıkarken, Yaprak Mahallesi sakinleri ve çevre esnafı yapılan çalışmaları yerinde bulduklarını dile getirdi. 27 adet tescilli yapının ele alınıp işlendiği mahallede hayat artık daha farklı şekilde seyrediyor.

YAPRAK MAHALLESİ YERLİ VE YABANCI TURİSTİN DİKKATİNİ ÇEKMEYE BAŞLADI
Yaprak Mahallesi’nde yapılan çalışmalar ile yerli ve yabancı turistin dikkatini çektiğini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Amacımız eski Antep evlerinde yaşanan hayatın devam etmesini sağlamak. Aynı zamanda da ticari hayatın yeniden canlı bir şekilde devam etmesini sağlamak. İlk etap olarak belirlediğimiz yerlerdeki çalışmalarımızı tamamladık. Tarihi dokunun korunarak yapıldığı çalışma yerli ve yabancı turistin ilgisini de çekmeye başladı.

Buradaki ilgi ve alaka hem turizm açısından hem de ticari hayatın hareketlenmesi bakımından çok önemli. İlerleyen zamanda belirlediğimiz diğer etaplarda yapacağımız çalışmalarla yeni turizm alanları Gaziantep’e kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

YAPRAK MAHALLESİ ŞİMDİ DAHA DİKKAT ÇEKİCİ
Yaprak Mahallesi’nde yapılan çalışmalar neticesinde mahallenin farklı bir görünüme büründüğünü dile getiren bir vatandaş, “Mahallemiz belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde şimdi çok daha dikkat çekici bir hale geldi. Burada önceleri hava karardıktan sonra dışarıda gezip dolaşmak pek mümkün olmuyordu. Işıklandırma yok denecek kadar azdı. Fakat şimdi buralarda gece 12 de bile bir kalabalık var. Esnaf gece geç saatlere kadar dükkânlarını kapatmıyor. Türkiye’nin her yerinden gelen insanlar buraya da uğruyor. Aynı zamanda yabancı turistlere de rastlıyoruz. Hem bizler mahalle sakinleri olarak mutlu olduk hem de esnafın işleri açıldı. Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA