Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Pakdil'den Açıklama

Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, insanların mutlu olması için çalıştıklarını söyledi.

Pakdil, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme Kahramanmaraş Hizmet Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Uygulamalı girişimcilik eğitimi ve yeni girişimci desteği bilgilendirme kursu" sertifika töreninde, bir ülkenin kalkınmasında girişimcilerin çok önemli olduğunu söyledi.

Girişimcilik ile kalkınmanın doğru orantılı olduğunu dile getiren Pakdil, şunları söyledi:

"Girişimcilik ruhundan yoksun bir toplumun ne kadar imkanı olursa olsun onu başka bir zenginliğe çeviremiyorsa, bunun üzerine bir katma değer ekleyemiyorsa atıl vaziyette duruyor demektir. Hani insana balık ikram edebilirsin ama esas olan balık tutmasını öğretmektir. Burada KOSGEB ve İŞKUR'un yaptığı budur. Dolayısıyla bizlerde vatandaşlarımıza balık tutmayı öğretiyoruz. Hükümetimiz bu konuda yapılması gereken değişikliği yaptı. İnsanımızın mutlu olması için çalışıyoruz."

İnsanlarımıza 'balık tutmayı' öğretmektir. Hükümetimiz bu konuda yapılması gereken, değişiklikleri yaptı. İktidar olarak hedefimiz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' insanlarımızın mutlu olması için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ise Türkiye'nin çok genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu belirterek, "İktidara geldiğimiz günden beri bu genç nesli eğitmek ve onların iş sahibi olabilmesi için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu da eğitimlerini tamamlayan girişimci adaylarının başarılı olacağına inandığının belirtti.

Konuşmaların ardından 229 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA