Tüik Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nde Yaşam Memnuniyeti Projesi Anlatıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından vatandaşların her alanda memnuniyet ve beklentilerini ölçen ‘Yaşam Memnuniyeti Projesi’ anlatıldı.

Tüik Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nde Yaşam Memnuniyeti Projesi Anlatıldı
Türkiye İstatistik Kurumu Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya; Bölge Müdürlüğü’ne yeni atanan Erdoğan Asar ve kurum çalışanları katıldı.

Türkiye genelinde 125 ve 720’ye yakın hane halkı ziyaret edilerek yapılan genel memnuniyet anketi hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.

Yapılan Yaşam Memnuniyet Anketi ile vatandaşların genel memnuniyeti ve bu alanlardaki kamu hizmetlerinin memnuniyetini ölçmek ve bu memnuniyet düzeyinin zaman içerisindeki değişiminin takibi sağlanacağı bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından vatandaşların her alanda memnuniyet ve beklentilerini ölçen Yaşam Memnuniyeti Projesi’nin içeriğinde ise bireyin genel mutluluk algısı, toplumsal değerlerini, temel yaşam alanlarındaki genel memnuniyeti ve bu alandaki kamu hizmetlerinin memnuniyetini ölçmek ve bu memnuniyet değişiminin zaman içerisindeki takibini sağlamak amaçlanıyor.
Kaynak: İHA