Künib Başkanı Rektör Korkmaz ve Beraberindeki Heyet, Gürcistan ve Çeçenistan’da Çeşitli Temaslarda Bulundu

Ardahan Üniversitesi öncülüğünde, 2009 yılında 7 üniversite ile kurulan ve üye sayısını kısa sürede 62’ye çıkaran Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), uluslararası alanda işbirliği ağını genişletmeye devam ediyor.

Künib Başkanı Rektör Korkmaz ve Beraberindeki Heyet, Gürcistan ve Çeçenistan’da Çeşitli Temaslarda Bulundu
KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve beraberindeki bir heyet, Gürcistan ve Çeçenistan’da önemli temaslarda bulundu. Görüşmelerde, KÜNİB’in faaliyetleri hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, Mevlana Değişim Programı ve “Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolü” ile ilgili ikili anlaşmalar yapıldı. Ayrıca görüşmelerde KÜNİB’e yeni üye katılımları da sağlandı.

KÜNİB heyeti ilk olarak 10 Eylül 2013 tarihinde Gürcistan’daki Tiflis Devlet Üniversitesi Rektörü Akademik Vladimer Papava’yı ziyaret etti. KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Roin Kavrelişvili ve Ardahan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük’ün katıldığı ziyarette, KÜNİB’in gelecek projeksiyonları konuşulurken, ayrıca Tiflis Devlet Üniversitesi Rektörü Akademik Vladimer Papava Tiflis Devlet Üniversitesi olarak KÜNİB’e üye olmak istediklerini dile getirdi. Öte yandan Ardahan Üniversitesi ile Tiflis Devlet Üniversitesi arasında “Mevlana Değişim Programı” ve “Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolü” hakkında anlaşmalar yapıldı.

Daha sonra heyetin ikinci durağı Çeçenistan oldu. 11 Eylül 2013 tarihinde KÜNİB heyeti, Çeçen Devlet Üniversitesi Rektörü Zaurbek Aslanbekovich Saidov’u ziyaret etti. Çeçenistan Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov’un da bulunduğu görüşmeye KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Altınkaynak, Ardahan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük ve Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Ayhan Çelikbay katıldı.

Burada KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, KÜNİB’in son projeleri ile ilgili çeşitli düşüncelerini paylaşırken, ayrıca Ardahan Üniversitesi ve Çeçen Devlet Üniversitesi arasında “Mevlana Değişim Programı” ve “Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolü” konularında ikili anlaşmalar yapıldı. Ziyarette Çeçen Devlet Üniversitesi Rektörü Saidov “KÜNİB’e Üyelik Anlaşması”nı da imzaladı.

Adından heyet, Çeçen İlimler Akademisi Başkanı Şahrudi Gopurov’u ziyaret etti. Ziyarette KÜNİB’in dünya çapında ses getirecek projelerinden biri olan “Tehlike Altındaki Diller Sempozyumu” ile ilgili çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini belirten Gopurov, Çeçen İlimler Akademisi olarak söz konusu projeye bilimsel katkıda bulunmak istediklerini bildirdi. Ziyarette iki üniversite arasında “Mevlana Değişim Programı” ve “Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolü” ile ilgili çeşitli anlaşmalar yapılırken, ayrıca Çeçen İlimler Akademisi Başkanı Gopurov, Çeçen İlimler Akademisi adına “KÜNİB’e Üyelik Anlaşması”nı imzaladı.
Kaynak: İHA