AK Parti Heyetinden Esnaf Odalarına Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybet ve parti üyeleri Ahilik Haftası nedeniyle kentteki esnaf kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

AK Parti Heyetinden Esnaf Odalarına Ziyaret
AK Parti heyeti Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Abdülkadir Konak’ı ziyarette bulunarak Ahilik haftalarını kutladı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ziyarette yaptığı konuşmada, Ahilik Haftası’nı kutlayarak, “Ahilik öz Türkçe anlamı ile kardeşlik demek. Bu kardeşlik bir anlamda geleneksel olarak esnaf hukuku, esnafla ilgili sorunların dile getirildiği Ahilik Haftası ile kutlanıyor. Bu haftayı bizde canı gönülden kutluyoruz. Tüm esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, rahmetli esnaflarımızı minnetle yâd ederken, emekliye ayrılanlara esenlikler, aktif esnafımıza da hayırlı bol kazançlar diliyoruz” diye konuştu.

“ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN”
Ziyarette ESOB’a ilişkin bilgiler veren Konak, İŞKUR, kalkınma ajansları ve AB fonlarında ürettikleri projeler sonucunda destekler aldıklarını belirtti.

Konak, göreve geldikleri günden bu yana 3,5 yıl geçtiğini ve bu süre içerisinde kendilerine bağlı odalarında dahil olduğu tüm projelerde toplam 1 milyon TL’ye yakın bir destek aldıklarını söyledi.

Konak şöyle konuştu:
“Proje çalışmaları konusunda biraz mesafe aldık. Ama istediğimiz ölçülerde değil. İnşallah bundan sonra biraz daha etkin olmaya çalışacağız. Bizler emekleme devresi ile işi öğrenme devresini atlattık. Allah devletimize zeval vermesin Afyon bazında 1 milyon TL küçük bir rakam değil. En sıkıntılı şey kefaletti. Daha da iyi gideceğini umuyoruz. Birlik olarak 11’i merkezde olmak üzere toplam 37 tane odamız var. 21 bin aktif üyemiz var. Hafta dolayısıyla bizi ziyaret etmeniz bizleri onurlandırdı.”
Ürün ve beraberindeki heyet daha sonra Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Emin Birliktir’i ziyaret etti. Ziyaret nedeniyle Ürün’e teşekkür eden Birliktir, Ahiliğin bazı geleneklerinin unutulduğunu ve unutulan bu gelenekleri canlandırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Birliktir, “Bunu canlandırmaya çalışıyoruz. Hükümette bununla ilgili çok önemli bir yasa çıkardı” dedi.

Kaynak: İHA