Taraftar için caydırıcı hükümler gerekli

İçişleri Bakanı Muammer Güler gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Taraftar için caydırıcı hükümler gerekli
Gündeme dair açıklamalarda bulunan Muammer Güler, özellikle Beşiktaş-Galatasaray derbisi ile ilgili konuştu.

İşte Güler'in açıklamasından satır başları;

Malumunuz Beşiktaş-Galatasaray derbi maçında meydana gelen olaylar nedeniyle maç tatil edildi. Hem Emniyet Müdürlüğü hem Spor Savcıları aynı gün trübünlerde meydana gelen olaylardan sonra gereken çalışmalarını yürüttü.

Şu ana kadar 40'ın üzerinde kişinin kameralardan tespit edildiğini, 30 kişinin de gözaltına alındığını söyleyebilirim.

BUNDAN SONRA ALINACAK ÖNLEMLER

Hem adli yönden, hem hapis cezası hem para cezası hem müsabakalardan men cezasının uygulanması söz konusudur.

Bu işin en iyi şekilde kontrolü bakımından elektronik bilet uygulamasına geçilecek. Ayrıca saha içerisinde yüksek çözünürlüklü çok sayıda kameranın konulması gerekiyor.

Bir diğer konu da, müsabakaya girmeme cezası alanların kapıda yüz tanıma sisteminin uygulamaya konulması gerekiyor. Bu konuyla ilgili özel güvenlikle ilgili bazı sıkıntılar bize iletildi. Emniyet müdürlüğü ve özel müfettişler bu konuyu özel olarak ele alacaklar.

CAYDIRICI HÜKÜMLER GELECEK

Uygulamada men cezası alanların karakola gidip imza vermesi uygulamasının caydırıcı olmadığını gördük. Bu konuda caydırıcı hükümlerin yerine getirilmesinde fayda var. Sayın Spor Bakanımız da gereken açıklamayı yaptı.

Bir diğer konu stadlarda polisin görevlendirilmesi konusudur. UEFA ve FIFA kriterlerine riayet etme suretiyle bu hizmetin Emniyet görevlileri tarafından yürütülmesine çalışıyoruz.

ANKARA'DA POLİSEVİNE DÜZENLENEN ROKETLİ SALDIRI

Sayın Hüseyin Çelik ifade ettiler. DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen örgüt üyeleri ile ilgili gereken işlemler yapıldı.

Takip demek, "hemen yerini biliyorum izliyorum" anlamına gelmez. Teröristi "aman eylem yapsın da öyle yakalayalım" diye bir düşünce olamaz. Kırmızı bültenle aranan örgüt elemanlarını takip etmeye devam ediyoruz. O günkü olayda da maalesef hayatını kaybeden örgüt üyesi zaten aranıyordu hem arama kararı vardı hem de takip ediliyordu.

Aynı olayda Adalet Bakanlığı'na bomba atan şahıs da Türkiye'ye eylem yapmaya gelirken tespit edildi.

Bu olaylardan sonra yani 19 Mart'tan sonra yetkili makamlar bilgilendirilmiştir. Elbette aranan herkesin hemen yakalanması mümkün olmuyor. Ankara polisimizin kısa sürede örgüt üyelerini yakalamasını da takdir ile karşılıyorum.

BİNGÖL'DE PKK'LI TUTUKLULARIN CEZAEVİNDEN FİRAR ETMESİ


18 tutuklı hükümlü Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden kaçtıkları tespit edilmiştir. Şehir merkezine 4 km mesafede bulunan cezaevinde kaçan kişilerle ilgili çok yoğun bir çalışma yapılmaktadır. Yapılan ilk incelemede terör örgüt mensuplları tarafından tünel kazıldığı tünelde aydınlatma sistemi kurulduğu tespit edilmiştir.

Bölgede geniş bir arama çalışması yürütülmektedir. Başka destek ve iş birliğiyle gerçekleştirildiği düşünülmektedir. Bu konuyla ilgili de gerekli araştırmaları yapacağız.

Böylesine organize bir hareketin dışarıdan veya içeriden bir destek aldığını düşünüyoruz.