Merzifon Bedensel Engelliler Derneği 23 Engelliye Umut Oldu

Merzifon'da faaliyetlerini sürdüren Bedensel Engelliler Yardımlaşma Derneği tarafından, engelli vatandaşlara akülü araç ve medikal malzeme yardımı yapıldı.

Dernek binası yanında gerçekleştirilen törene Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Emniyet Müdürü İlyas Aktaş, İlçe Müftüsü Mustafa Altun ile engelli vatandaşlar katıldı.

Kaymakamı Geyim, törende yaptığı konuşmada Türkiye'nin ileri seviyede demokrasiye sahip bir ülke olduğuna değinerek bunun en güzel örneğinin sivil toplum kuruluşları olduğunu söyledi.

Her bireyin potansiyel engelli olduğunu hatırlatan Geyim, şunları kaydetti:

"Merzifon'da Engelliler Derneği hem engellilere yardım ediyor hem de demokrasiye katkı sağlıyor. Sivil toplum kuruluşlarınca bazı faaliyetlerin yürütülmesi ise yurttaşlık bilincine erişmiş insanlar kanalıyla olduğunda çok daha isabetli çalışmalar ortaya çıkmaktadır. Bu konuda derneğin faaliyetleri çok mühim. Buna adanmışlık diyebilirsiniz, vicdan diyebilirsiniz, sorumluluk diyebilirsiniz. Daha önce de bu tür araç yardımları yapıldı. Engelliler hiçbir şekilde taciz edilmeden, trafikte son derece rahat bir şekilde, gerek duyduklarında da yardım görerek ilerliyoruz. Çalışmalarından dolayı dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ise, ekip ruhu içerisinde çalışan dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ederek, sivil toplum kuruluşlarının örnek faaliyetleri arasında yer aldıklarını, engelliler konusunda ciddi manada bilgi sahibi olduklarını ve uzmanlaştıkları bu konuda da Merzifon'da ülkeye örnek bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından araç ve medikal malzeme yardımı engelli vatandaşlara teslim edildi.

Kaynak: AA