Manisa Belediyesi Yalnız Yaşayan Vatandaşın Evini Temizledi

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, aldıkları ihbar doğrultusunda yalnız yaşayan Ahmet Yönel isimli vatandaşın evini temizledi.

Manisa Belediyesi Yalnız Yaşayan Vatandaşın Evini Temizledi
Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiren Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu kez Barbaros Mahallesi’nde yalnız yaşayan Ahmet Yönel’n çöp ev haline gelen meskeninde çalışma yaptı. Barbaros Mahallesi 4476 Sokak’ta bulunan ve yaşlı adamın yalnız yaşadığı ev, öncelikle çöpten arındırılarak, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlendi. Temizlik işleminin ardından Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilaçlanan evin içi ve dışı hijyenik hale getirildi.

Kısa sürede tamamlanan çalışmalar esnasında evde bulunan Ahmet Yönel de yaptıkları güzel hizmet için Manisa Belediyesi’ne teşekkür etti. Çalışma yapan personele de ilgilerinden dolayı teşekkür eden Yönel, “Yalnız yaşadığım için evimi temizleyemez hale gelmiştim. Çok şükür yardım ettiniz. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

"ÖNCE HUZUR VE SAĞLIK"
Temizlik ve Sağlık İşleri ile organize olarak yürütülen çalışmalar neticesinde yardıma muhtaç vatandaşların evlerini temizleyerek, evleri yaşanılabilir hale getirdiklerini belirten Zabıta Müdürü Aydoğan İra, “Bilindiği üzere özellikle yardıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımız hem kendilerine hem de evlerine gerekli özeni gösterememektedir. Dolayısıyla yaşadıkları evlerden gelen kötü kokular da mahalle halkını sıkıntıya düşürmektedir. Bunun yanı sıra söz konusu evler, içinde yaşayan kişi yada kişilerin sağlığını tehdit etmektedir. Bizler de mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine zaman zaman böyle evleri temizliyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında müdürlüğümüze gelen yazılı dilekçeye istinaden Barbaros Mahallesi’ndeki adreste kontrol yaptık. Ahmet Dedemiz’in evinde gördüğümüz manzara bizleri hayli üzdü. Kısa süre içerisinde Temizlik ve Sağlık İşleri Müdürlüğümüz ile birlikte evi çöplerden arındırdık; temizleyerek ilaçladık. Ahmet Dedemiz’in ihtiyacı olan gerekli malzemeleri temin ettik. Şuanda temiz ve hijyenik evinde yaşayan Ahmet Yönel isimli vatandaşımız, çalışmalar nedeniyle de bizlere teşekkür etti. Elbette kendisinin huzur ve sağlıkla kendi evinde yaşayabilecek olması bizler için sevindirici bir gelişmedir” diye konuştu.

Manisalı vatandaşların huzur ve sağlığının her şeyden önce geldiğini ifade eden İra, “Bu doğrultuda bizler Sayın Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda bu tür çalışmalara devam ediyoruz. Daha yaşanılabilir bir Manisa misyonumuzla, vatandaşlarımızın ve mahalle sakinlerimizin daha ferah, daha güvenilir ve sağlıklı bir ortamda yaşamaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA