Danimarkalı Bakan Haekkerup, Sinpaş Altınoran Şantiyesini Gezdi

Danimarka Ticaret ve Avrupa İşleri Bakanı Nick Haekkerup, Sinpaş Altınoran şantiyesini gezerek, malayla Rockwool ürünleriyle hazırlanan temsili duvarı sıvadı.

Danimarka Ticaret ve Avrupa İşleri Bakanı Nick Haekkerup, ikili resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara’da, Danimarkalı yalıtım firması Rockwool ürünlerinin kullanıldığı yaşam projesi Altınoran’ın şantiyesini ziyaret etti. Rockwool Türkiye İşletme Birimi Müdürü Taner S. Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan şantiye ziyaretinde Bakan Haekkerup, Sinpaş ve Rockwool’un daveti için teşekkür ederek, şöyle konuştu:
“Bugün burada olmak ve Türk ve Danimarkalı şirketler arasında böyle bir işbirliğinin mükemmel bir örneğini görmekten çok memnunum. Bu inşaat alanı aslında Türkiye’nin geçirmekte olduğu iddialı değişimi kendi gözlerimizle görme imkanı veriyor. Türkiye’nin gelişirken gösterdiği hız, çok dikkat çekici. Danimarkalı firmaların kendi uzmanlıkları, teknolojik bilgileri ve ürünleriyle katkıda bulunabilmesinden çok memnunum. Rockwool bunun mükemmel bir örneğini teşkil ediyor. Bu proje Türkiye’deki taleple Danimarka’nın sunabileceği uzmanlığın birbiriyle eşleştiği örneklerden sadece biri. Türk ekonomisi çok hızlı gelişiyor ve Danimarkalı şirketlerin sunabileceği çok şey var. Bu, Türkiye-Danimarka arasında iş birliği ve ticaretin artırılması için çok iyi bir başlangıç noktası. Hem Rockwool hem Sinpaş’ı bu kayda değer işbirliğinden dolayı tebrik ediyorum ve gelecekte nice başarı hikayelerini görmeyi dört gözle bekliyorum.”

“BU PROJEYE, TÜRKİYE’DE ÜRETİLMİŞ ÜRÜNLER VEREBİLMEYİ ÇOK İSTERİZ”
Bakanın ardından konuşan Rockwool Türkiye ve Güneydoğu Balkanlar Genel Müdürü Hans Schreuder, Sinpaş Altınoran projesinin neredeyse 2 milyon metrekareye denk geldiğini ifade ederek, “Bu proje doğayı ve modern hayatı bir araya getiriyor. Rockwool ürünleri sadece enerji verimliliği sağlamıyor, aynı zamanda yangına karşı dayanıklılık da garanti ediyor. Rockwool olarak 2012 yılında Türkiye pazarına girdik ve bu kadar kısa sürede böylesine büyük bir projeye dahil olmaktan çok memnunuz. Hem binalardaki enerji verimliliği hem de yangın dayanıklılığı adına projeye taş yünü gibi değerli bir ürünü dahil etmekten de son derece memnunuz. Türkiye’de çok dinamik bir yapı sektörü var. Büyüyen bir nüfus söz konusu. Enerji verimliliğine de önem veriliyor. Biz buradaki faaliyetlerimizden son derece memnunuz ve Türkiye’de yerel bir üretim tesisi de açabilmeyi ümit ediyoruz. Bu projenin ileriki aşamalarında Türkiye’de üretilmiş ürünlerle destek verebilmeyi çok isteriz. Bu yönde bir gelişme olmasını ümit ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Nick Haekkerup, şantiye alanında bulunan taş yünü ile hazırlanmış temsili duvarı malayla sıvadı.

Türkiye ve Danimarka ile ilgili soruları da cevaplayan Haekkerup, “Bu şantiyeyi ziyaretinizin nedeni nedir” sorusuna, “Türkiye son yıllarda çok büyük ekonomik büyüme kaydetti.

Bakanlık olarak bu şantiyeye gelme nedenimiz Danimarka’nın lider firması Rockwool ile Sinpaş gibi büyük bir Türk firmasının işbirliğini yerinde görmek. Bu sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda Danimarka’da da ticaret ve ekonomik hacim yaratıyor. Dolayısıyla her iki ülkenin de karşılıklı yararı söz konusu” yanıtını verdi.

Diğer bir soru olan “Danimarka-Türkiye ilişkileri bugün ne durumda? Gelecekte nasıl olmasını öngörüyorsunuz”a ise Haekkerup, “Çok iyi ilişkilerimiz var. Aynı değerleri paylaşan iki ülkeyiz. Aynı zamanda iki ülke de NATO üyesi ve aralarında yüksek miktarda ticaret hacmi var. Fakat biz bunun daha da iyi olabileceğini düşünüyoruz” diye cevap verdi.

“Yakın vadede Danimarka yatırımcısı Türkiye’ye gelecek mi? Bu konuda görüşmeler yapan Danimarka yatırımcıları var mı” sorusu üzerine ise Haekkerup, şunları söyledi:
“Çok sayıda Danimarkalı şirket Türkiye’ye gelmekle ilgileniyor, çünkü Türkiye’nin ekonomisi hızla büyüyor. Danimarkalı firmalar Türkiye’de çok fazla fırsat olduğunu düşünüyor. Biz de onları Türkiye’ye gelmeleri konusunda teşvik ediyoruz. Çünkü burada gerçekten yapılacak çok iş var.”
Kaynak: İHA