Vodafone Türkiye Sponsorluğunda İct Summit Now Bilişim Zirvesi Başladı

Vodafone Türkiye sponsorluğunda üçüncü kez düzenlenen ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi başladı.

Vodafone Türkiye açıklamasına göre, İnterpromedya tarafından bu yıl 13.'sü düzenlenen Bilişim Zirvesi, ICT Summit NOW ismiyle Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Bu yıl "Daha Hiçbir Şey Görmediniz" sloganıyla gerçekleştirilen zirve açılış konuşmalarıyla başladı.

Zirvenin açılış konuşmaları İnterpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir, ATOS Türkiye Üst Yöneticisi Orhan Akbulut, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jorge Fernandes, İstanbul Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 2. Başkanı Doç. Dr. Turgut Ayhan Beydoğan tarafından gerçekleştirildi.

Fernandes, üçüncü kez zirveye ana sponsor olmaktan dolayı mutlu oldukları belirterek, "Geçen yıl, bilgi ve iletişim teknolojilerinde atılacak bir sonraki adımı konuşmuştuk. Bir yıl içinde Türkiye'de telekomünikasyon sektörü, geçen yıl konuştuğumuz adımları atmaya başladı.

Bu yıl, Batı'dan Doğu'ya kayan ekonomik eksenin, mobil teknolojiler aracılığıyla nasıl bir kalkınma platformuna dönüştüğünü zirvede değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bugün Türkiye'de 35 milyar dolar ekonomik hacim yaratan bilgi ve iletişim teknolojilerinin, 2017'de 45 milyar dolara, 2020 yılında 160 milyar dolara erişmesi bekleniyor" ifadelerini kullanan Fernandes, bu ivmenin yakalanabilmesi için önemli stratejik adımların atılması gerektiğini söyledi.

Etkin rekabetin sağlanması için alınacak düzenleyici kararların önemini vurgulayan Fernandes, şunları kaydetti:

"Öncelikle ülkemizde tüketiciden alınan yüzde 25 özel iletişim vergisi sebebiyle yüzde 90'lar seviyesinde kalan mobil penetrasyon oranının, Avrupa'daki seviyeye yani yüzde 130'lar çizgisine erişebilmesi için yatırım iştahını destekleyen yeni bir vergi düzenlemesi gerekiyor. Etkin rekabetin sağlanması için alınacak düzenleyici kararların önemi çok büyük.

Vodafone Türkiye olarak kaynakların tüm operatörlerin geçişine izin verecek şekilde yapılandırılması, yurt çapındaki fiber altyapısına regüle edilmiş fiyatla erişim imkanı getirilmesi, büyük kentlerdeki iletişim hizmetlerinden faydalanamayan yörelere de son teknolojinin ulaştırılabilmesi için şart."

Kaynak: AA