Seydiler’de Hafızlık İcazet Töreni Düzenlendi

Seydiler Hacı Sadık Özkan Kur’an Kursu’nda hıfzını tamamlayan öğrenciler için hafızlık icazet töreni tertip edildi.

Seydiler’de Hafızlık İcazet Töreni Düzenlendi
Törende hafız olan öğrenciler Reyhan Gül, Selma Kavuş, İsmet Öner’e icazet belgelerinin takdim edildi.
Seydiler Hacı Sadık Özkan Kur’an Kursu’nda gerçekleştirilen hafızlık icazet merasiminde program yoğun bir katılımla icra edildi. Misafirlere önce yemek ikramı yapılıp ardından salona alındı.

İstanbul’dan ve Kastamonu’dan çok sayıda davetlinin katıldığı programda hocalarla hafızların okuduğu aşrı şerifler yer aldı. Hafızların hazırlamış olduğu şiirler, metinler büyük bir beğeni ile dinlendi. İlahilerle kasidelerinde söylendiği programda adeta davetliler, Kur’an ziyafeti yaşadı.

Programda konuşan İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, 1958’de yılında 1 yıl aldığı ders sonrası hafızlığa başladığını belirterek, “O dönemde gizli yerlerde, korkarak, takip altında bulunarak hocalarımız endişeliydi korkuyorlardı. Bunun için tedbir alırlardı. Dışarı nöbetçi koyarlardı. Jandarma gelirse haberimiz olması için. Bir işaret gelirse asker gelmesiyle ilgili hemen dağılırdık. Birde Kuran öğrendiğimiz yerleri gizli seçerdik ki bizi kontrol etmeye gelenler “nasıl olsa burada ders işlenemez kontrol etmemize gerek yok” diye düşünmeleri için” dedi.

Şu anda Türkiye’de çok sayıda hafızların yetiştiğini ve özgürce herkesin İslam’ı yaşadığını ifade eden Şeker, “Ezanın Türkçe okutulduğu yıllarda büyük sıkıntılar yaşadık. Hoca efendiler asıldı, kesildi bir sürü. Ezanda sadece “felah” kelimesini değiştirmediler. Anlamı kurtuluş olduğu için. O dönemde Kurtuluş diye İstanbul’da Rumların yaşadığı bir bölge vardı. Haydi Kurtuluş’a dediklerinde farklı bir anlam çıkacak diyerek sadece onu değiştirmediler” diye konuştu.

Kur’an Kurslarının ve hafızlık müesseselerinin bundan sonrada durmaksızın devam edeceğini aktaran Şeker, şöyle konuştu: “Şimdi çok güzel nesiller yetiştirdik. Seydiler gibi bir ilçemizde mükemmel bir binada Kur’an Kursumuz açıldı. Hafızlık Allah’ın bize bir lütfüdür. 323 bin 671 harf var Kuranı Kerim’de. Nasıl indiyse o şekliyle günümüze kadar da gelmiştir. Kur’nı Kerim, yeryüzünde tek kalan mucizedir. Ondan başka artık mucize kalmamıştır.”
Seydiler İlçe Kaymakamı Turan Eroğlu ise, bu yıl 86 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, “Bu öğrencilerden 16 tanesi hafızlık eğitimi alıyor. Bu tür yerlere desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz ve çalışmalarınızda daima başarılar dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından hafızlara ilahiler eşliğinde taç takma merasimi yapıldı. Hafızların taçları takılırken duygulu anlar yaşandı. Hocaları, “Bu merasim hafızlara takdir, cemaati de teşvik içindir” diyerek hafızların taçlarını taktı. Hafızların, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açılan hafızlık tespit sınavına girerek almış oldukları hafızlık belgeleri de verilerek programa son verildi.

Hafızların, aileleriyle birlikte önümüzdeki günlerde umreye gidecekleri öğrenildi.
Kaynak: İHA