İspanya'dan Suriye'ye Kaçırılan Gazeteci Tepkisi

İspanya'nın Katalonya bölgesinde yayın yapan El Periodico gazetesine çalışan, 4 Eylül'den itibaren kendisinden haber alınamayan ve El Kaide'ye yakın bir örgüt tarafından kaçırıldığı belirtilen Marc Marginedas'ın serbest bırakılması için gösteriler düzenlendi.

El Periodico gazetesinin Barcelona'daki merkez binası önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik bir grup, 46 yaşındaki Marginedas'ın serbest bırakılması için sloganlar attı. ''Marc seni bekliyoruz'' yazılı bir pankart açan İspanyol gazetecinin ailesi ve iş arkadaşları, yaklaşık birer aylık periyotlarla 3 kez Suriye'ye giden Marginedas'ın bu zamana kadar başına hiçbirşey gelmediğini ve son olarak bu ülkede gazetecilik yapmaya gittikten 4 gün sonra kaçırıldığını söyledi.

İspanya'daki çok sayıdaki gazeteci derneği de Marc Marginedas'a destek veren ve serbest bırıkılmasını isteyen basın açıklamaları yaptı.

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz da ''Serbest bırakılması ve olayın mutlu sonla bitmesi için yurt dışında kaçırılan diğer İspanyollar için uyguladığımız çalışma sistemini ve soruşturmayı Marc için de yapıyoruz'' dedi.

Kaynak: AA