'Bir Belediye Kaybedersek Kaza Olur'

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Sakarya'da yerel seçimlerde belediyelerin tamamını kazanmak istediklerini belirterek, "Sakarya'da bir tane belediye kaybedersek kaza olur, bunu kaza sonucu kaybetmiş oluruz ama ikinci bir belediyeyi kaybedersek bu çok büyük bir sürpriz olur. AK Parti olarak Sakarya'da iddialıyız. Belediye kaybetmemiz kaza veya sürpriz olur" dedi.

Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik'i ziyaret eden Üstün, yerel seçimler öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

Sakarya'da iki aşamalı yapılanma süreci olduğuna işaret eden Üstün, "AK Parti döneminde yapılanma geçirdi. İlk olarak büyükşehirin sınırları genişletildi, ikinci olarak da Serdivan, Erenler ve Arifiye gibi prestijli ilçeler oluşturuldu. Bunlar yerel yönetimler adına yapılan ilk çalışmalar. Artık tamamlayıcı adımlar atılacak. Bu seçimle büyükşehir sınırları Sakarya'nın tamamına yayılacak. Toplam 17 belediye görev yapacak Sakarya'da" diye konuştu.

Üstün, Büyükşehir Belediyeler Yasası'nda yapılan değişiklikle her vatandaşın belediye hizmetlerinden daha iyi faydalanacağını anlattı.

Sakarya'da 17 belediye için seçim yapılacağına dikkati çeken Üstün, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sakarya'da bir tane belediye kaybedersek kaza olur, bunu kaza sonucu kaybetmiş oluruz ama ikinci bir belediyeyi kaybedersek, bu, çok büyük bir sürpriz olur. AK Parti olarak Sakarya'da iddialıyız. Belediye kaybetmemiz kaza veya sürpriz olur. O yüzden adayları da çok iyi incelememiz gerekiyor. Mevcut başkanlarımız arkadaşımız ve hepsini çok seviyorum ama Sakarya ve hemşehrilerimizi daha fazla seviyoruz. Bu nedenle çok iyi bir inceleme yaparak, en iyi hizmet edecek ve oy alacak adayı belirleyeceğiz.

Sakarya genelinde çok başarılıyız. Adayları belirlemede anketler önemli ama tek başına belirleyici değil. Sakarya'da AK Parti'nin oyu yüzde 65, yüzde 55 oy alan bir belediye başkanı için 'çok başarılı' diyemeyiz. Anketin belirleme sürecinde yüzde 10 etkisi olur, ilçe teşkilatlarımızın görüşleri de çok önemli. Bu arkadaşlarımızın görüşlerini çok önemseriz. Bunun ardından il teşkilatımızın genel değerlendirmesi büyük önem taşıyor. Milletvekillerimiz de bu doğrultuda görüş bildirecek. Bunun sonucunda bir adaylık süreci devam edecek ve son kararı Sayın Başbakanımız verecek."

Kaynak: AA