Ak Parti Viranşehir Teşkilatı Basın İle Bir Araya Geldi

Viranşehir AK Parti İlçe Başkanı Celalettin Sayan, ilçede yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Ak Parti Viranşehir Teşkilatı Basın İle Bir Araya Geldi
Parti binasında yapılan kahvaltıya AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök de katıldı.

Oldukça samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen toplantıda; ülke, bölge ve ilçe sorunları ele alındı.

İlçe başkanı Celalettin Sayan, milletvekili seçimi öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından açıklanan ve yapılması taahhüt edilen 4 yılda 400 projenin hangi aşamada olduğunu anlattı. Gazetecilerin yaklaşan yerel seçimle alakalı sorularını yanıtlayan Sayan, yerel seçimin kazanılması konusunda iddialı olduklarını ifade etti.

Genel seçim sonrası birçok projenin hayata geçtiğini ifade eden Sayan, çalışmaların son hızla devam ettiğini söyledi.

Sayan, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede; 200 yataklı devlet hastanesinin hizmete açıldığını, 5’i lise olmak üzere 20’nin üzerinde okulun inşaatının başladığını, adalet sarayının yapıldığını, yarı olimpik yüzme havuzunun faaliyete geçtiğini, yüzlerce insanın ölümüne sebep olan Viranşehir-Şanlıurfa ve Viranşehir-Kızıltepe duble yolunun tamamlandığını, SGK, İŞKUR müdürlüklerinin açıldığını, Küçük Sanayi Sitesi’nin yapımı için ihale işlemleri tamamlandığını kaydetti.

İlçeye kurulan MOBESE sistemleri ile daha modern bir ilçe olma yolunda adımlar attıklarını aktaran Başkan Sayan, “Son bir yıl içinde ilçemize 746 öğretmen ataması yapıldı. Tamamlanmış bu projelerin yanı sıra tamamlanma aşamasında olan ve proje çalışmaları yapılan yüzlerce projenin daha halkımızın hizmetine sunulacak. AK Parti iktidarı döneminde ilçe tarihindeki en büyük yatırımların yapıldı” dedi.

Başkan Celalettin Sayan, yapılan yol çalışmaları ve diğer projelerle ilgili olarak şunları söyledi:
“Viranşehir-Diyarbakır arasında mevcut yolun dışında ayrı bir güzergahta takriben 60 ile 70 kilometre uzunluğunda olacak duble yol yapılması için proje çalışmalarının 2014 yılında tamamlanarak en kısa sürede faaliyete geçilmesi sağlanacaktır. Bunun yanı sıra yüksekokulun inşaatı, çok sayıda öğrenci yurdu inşaatı, DSİ (Devlet Su İşleri) hizmet binası ve adliye lojmanı inşaatı devam ederken, yeni Emniyet Müdürlüğü Lojmanı yapımı için de ihale aşamasına gelinmek üzeredir. Söz verdiğimiz gibi Cırcıp Deresi’nin ıslahının yapılarak piknik alanı olarak halkın hizmetine sunulmak üzere ihale işlemleri tamamlandı. TOKİ’den ilk etapta 616 konut yapımı için gerekli onay alınarak Kasım 2013 tarihinde ihalesi yapılacak. Bunun dışında ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak verilmek üzere 200 civarında konutun yapımı için TOKİ ve Aile Bakanlığı ile yapılan çalışmalar tamamlanmak üzere. 11 okulun projesinin de tamamlanmasının ardından bu yıl içinde yapımına başlanacaktır. 20 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yapımı bakanlık tarafından onaylanarak en kısa sürede yapımına başlanacaktır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ait ve içerisinde 400 kişilik konferans salonu olan gençlik merkezi inşaatı tamamlanmak üzere olup, Yenişehir Mahallesi’nde gençlik merkezi açılarak faaliyetlerine başladı.


Toplantıya katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Ortadoğu’da yaşanan iç savaşı ele alarak, son yıllarda Viranşehir’e büyük yatırımların yapıldığını ve yapılacak projeleri anlattı.

Abdulkerim Gök’ün katılımından duyduğu memnuniyeti dile getiren Celalettin Sayan, “İlçemize kazandırılan ve çalışmalarına devam edilen hizmetlerle ilgili olarak başta Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekilimiz Mehmet Akyürek’e, bürokratlarımıza Valimize ve Kaymakamımıza değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA