Türkçe'nin Korunması İçin Kitap Tahlil Ediyorlar

Kocaeli'de, Türkçe'nin korunması amacıyla oluşturulan kitap okuma gruplarında, Cemil Meriç'ten Nazım Hikmet'e kadar onlarca yazarın eserleri tathlil edilerek, genç nesillere tanıtılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Kültür Merkezi'nde Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi'nce oluşturulan okuma gruplarında biyografi, ülke edebiyatları, medeniyet okumaları ve roman okumaları gerçekleştiriliyor.

Seka Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, son günlerde adı medyada sıkça yer alan merhum Cahit Zarifoğlu'nun "Yaşamak" isimli eseri tahlil edildi.

Okuyucuları tarafından yeni bir akımın temsilcisi olduğu savunulan şair ve yazar Zarifoğlu'nun edebi yönüyle ilgili değerlendirmeler yapıldı. Zarifoğlu'nun yaşamından örneklerin verildiği programda, edebiyatı ve yaşantısı arasındaki güçlü bağ üzerinde duruldu.

Medeniyet okumalarında Sezai Karakoç, Cemil Meriç, Gazali, İbn-i Haldun ve Antik Yunan okumaları da yer alacak. Roman okumalarında ise Cengiz Aytmatov, İhsan Oktay Anar, Amin Maalouf, Yaşar Kemal, Orhan Pamuk ve Nazan Bekiroğlu gibi isimler yer alacak.

Ülke edebiyatlarında ise Rus, İngiliz, Fransız, Alman ve Amerikan edebiyatlarından seçkin eserler gençler tarafından incelenecek. Biyografi okumalarında ise Büyük İskender, Malcolm X, Martin Luther King, Napolyon, Ömer Muhtar, gibi tarihe mal olmuş kişiliklerin yaşamları mercek altına alınacak.

Kaynak: AA